Θεραπείες Κατά Των Ρυτίδων

Όσον αφορά την καταπολέμηση των ρυτίδων, υπάρχουν πολλές διαδικασίες και προϊόντα που ισχυρίζονται πως μπορούν να γυρίσουν το ρολόι πίσω, και πολλά από αυτά είναι ακριβά. Αλλά τί λειτουργεί πραγματικά; Ρωτήσαμε δύο κορυφαίους δερματολόγους να μας ταξινομήσουν τις θεραπείες που θα οδηγήσουν πραγματικά σε μία επιδερμίδα χωρίς γραμμές και αξίζουν τα χρήματά σας.

  1. Το αντηλιακό
Μπορεί να έχεις εκπλαγεί που βλέπεις αυτό το καθόλου σέξι εργαλείο στην κορυφή της λίστας, αλλά φορώντας αντηλιακό όλο τον χρόνο και θα αποτρέψει τις ρυτίδες και θα γιατρέψει τις γραμμές προστατεύοντας και επιτρέποντας στο δέρμα σου να επισκευάζεται μόνο του, λέει η Doris Day, M.D., βοηθός καθηγητή της δερματολογίας στο πανεπιστήμιο Langone Medical Center στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, τα αποτελέσματά σου θα είναι όσο καλά όσο και η φόρμουλα που θα διαλέξεις: Να είσαι σίγουρη ότι έχει δείκτη προστασίας 30 ή και μεγαλύτερο για επαρκή προστασία, και χρησιμοποίησέ το κάθε πρωί στο πρόσωπο σου και τον λαιμό σου, αλλιώς δεν μετράει. Το EltaMD Clear UV Clear Broad-Spectrum SPF 46 είναι ένα από τα αγαπημένα μας.

  1. Μπότοξ και άλλες τοξίνες

Γνωστές ως νευρορυθμιστές, αυτές οι γνωστές ενέσιμες τοξίνες βοηθούν στο μπλοκάρισμα μυικών νευρικών σημάτων. Το μπλοκάρισμα αποδυναμώνει και αποτρέπει στον μυ να συσπάται, που έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή των ρυτίδων σε απαλό δέρμα. “Το μπότοξ είναι ακόμα η καλύτερη λιγότερο επεμβατική θεραπεία για τις ρυτίδες,” λέει ο David E. Bank, M.D, δερματολόγος στο Mount Kisco στην Νέα Υόρκη. Τα αποτελέσματα συνήθως διαρκούν μεταξύ τριών και τεσσάρων μηνών πριν χρειαστεί κι άλλη επέμβαση. Σύμφωνα με το RealSelf.com, το μέσο κόστος ενός μπότοξ είναι περίπου 500 ευρώ ανά επέμβαση, παρόλο που αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία και την ποσότητα του δέρματος που θεραπεύεται.