Κριτήρια για να διαλέξεις μία φαρμακευτική συρταριέρα

Η επιλογή εξοπλισμού για το φαρμακείο σου δεν είναι μία απόφαση που παίρνεις μέσα σε μια νύχτα, άρα η προετοιμασία για αυτή την πράξη είναι υποχρεωτική για την επιτυχία της επιχείρησης. Με τόσα πολλά διαθέσιμα μοντέλα και εκδόσεις συστημάτων, είναι εύκολο να μπερδευτείς και να δυσκολευτείς να πάρεις μία γρήγορη απόφαση. Μειώνοντας την απόφαση σου κατά μερικές παραμέτρους μπορεί να σε βοηθήσει να καθοδηγηθείς με ευκολία στο πλήθος των δυνατοτήτων. 



Η αξιοποίηση του χώρου είναι ο νούμερο ένας παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς όταν διαλέγεις φαρμακευτικές συρταριέρες. Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων μπορεί να έχουν διαφορετικές ανάγκες, οπότε οι φαρμακευτικές συρταριέρες είναι κατασκευασμένες με διαφορετικές εσωτερικές ρυθμίσεις. Οι ανάγκες που αφορούν τον χώρο πρέπει να λογαριάζονται από την αρχή, καθώς συχνά δείχνουν προς ένα περιορισμένο αριθμό συστημάτων. Είναι μία καλή αρχή να ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεται να αποθηκεύσεις και που θα κυμαίνεται το απόθεμα αργότερα. Παρόλο που ο χώρος είναι το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, δεν πρέπει να μονοπωλεί την συζήτηση για αγορά μιας φαρμακευτικής συρταριέρας.

Η ασφάλεια είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς, καθώς οι φαρμακευτικές συρταριέρες είναι η βιτρίνα κάθε φαρμακείου. Με τα φάρμακα να βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, η ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα κάθε ιδιοκτήτη. Η επιτυχία ενός φαρμακείου συχνά χτίζεται στην προσοχή στις λεπτομέρειες και στην καλή ρύθμιση των διαδικασιών. Υπάρχει πάντα μία βασική σειρά από κανόνες ασφάλειας που κάθε σχεδιαστής φαρμακευτικών συρταριέρων πρέπει να υπολογίζει, αλλά το να τους ξεπερνάς μπορεί να φέρει επιπρόσθετη αξία στο έργο. Για παράδειγμα, είναι εύκολο να δεις αυξημένη λειτουργικότητα και προσβασιμότητα ως κάτι που προστίθεται στο ήδη ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας. Οι ημερομηνίες ωρίμανσης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε πετυχημένου εξοπλισμού φαρμακείου που βασίζεται στην συρταριέρα. Η ακρίβεια και η σαφήνεια χρειάζονται, καθώς μερικές ουσίες έχουν υψηλή πιθανότητα να δημιουργήσουν ζημιά αν ξεπεράσουν την κανονική δόση. 



Η προσβασιμότητα για το προσωπικό του φαρμακείου είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να υπάρχει, και μερικές φορές γίνεται η επικρατέστερη παράμετρος για την επιλογή φαρμακευτικής συρταριέρας. Η προσβασιμότητα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας ένα αναπτυγμένο σύστημα ετικετών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ημερομηνία λήξης διάφορων αντικειμένων. Οι απλές ετικέτες λειτουργούν μια χαρά για απλά στοιχεία, που δεν απαιτούν ακρίβεια χιλιοστού. Παρόλα αυτά, μερικά δυνατά φάρμακα και στοιχεία φαρμάκων συχνά χρειάζονται ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, και ηλεκτρονική απεικόνιση για να παρακολουθούνται ήπιες αλλαγές και διαφορές. Η θερμοκρασία, η υγρασία, όπως και η δυνατότητα για απόθεμα, μπορούν όλα να συνεισφέρουν στο να έχεις καλύτερο έλεγχο στο πως η συνολική διαδικασία ξεδιπλώνεται. Η επιλογή πιο ανεπτυγμένων χαρακτηριστικών όσον αφορά την προσβασιμότητα σίγουρα έχει την τιμή της, αλλά ένας συμβιβασμός σε αυτή την κατεύθυνση είναι σίγουρα μία καλή ιδέα αν θες να κάνεις τη δουλειά πιο εύκολη για το προσωπικό σου.

Το ντιζάιν είναι σίγουρα μία πλευρά που πρέπει να σκεφτείς κατά την αγορά μιας φαρμακευτικής συρταριέρας. Παρόλο που είναι δευτερεύον στο συνολικό σχέδιο από άποψη απόλυτης σημαντικότητας, το ντιζάιν μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα αλλάξει τη σκέψη σου όταν βλέπεις τη συνολική εικόνα. Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων μπορεί να επιλέξουν να μην διαταράξουν την ήδη υπάρχουσα αρμονία του φαρμακείου τους προσθέτοντας κάτι που δείχνει σαν να μην ανήκει καθόλου εκεί. Ψάχνοντας να βρεις κάτι που θα ταιριάζει με το υπάρχον ντιζάιν μπορεί να περιορίσει σοβαρά τις επιλογές σου, καθώς λίγοι κατασκευαστές εξερευνούν επιπλέον επιλογές για ντιζάιν. 

Το μέγεθος και συγκεκριμένα οι διαστάσεις είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας όταν προσθέτεις ή αφαιρείς φαρμακευτικές συρταριέρες από τη λίστα. Για παράδειγμα, η κατασκευή ενός φαρμακείου από την αρχή μπορεί να ελευθερώσει τελείως τα χέρια σου. Η άλλη πλευρά είναι να αντιμετωπίσεις ένα ήδη γεμάτο φαρμακείο που χρειάζεται να καλύψει ένα μικρό μόνο χώρο. Δεν υπάρχει μυστικό ότι μία τέτοια περίπτωση κατευθύνει την προσοχή σε περιορισμένη γκάμα φαρμακευτικών συρταριέρων. Η ανάπτυξη του ύψους εμποδίζεται συχνά από την ανάγκη διατήρησης τέλειας προσβασιμότητας. Διαφορετικά από παραδοσιακές μονάδες αποθήκευσης, οι συρταριέρες βασίζονται σε ακριβείς ελιγμούς για αυξημένη λειτουργικότητα. 



Δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι για να πάρεις τη σωστή απόφαση χωρίς να σκεφτείς τις όψεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Κάθε άλλη προσέγγιση, που εστιάζει σε διαφορετικές συντεταγμένες, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σύγχυση στο μυαλό του αγοραστή, αυξάνοντας τον χρόνο που χρειάζεται για να αποφασίσει. Η ερώτηση που σχετίζεται με το ποιος είναι υπεύθυνος για την απόκτηση συχνά εμφανίζεται μέσα στον οργανισμό του φαρμακείου. Με τόσα πολλά μέρη να μπλέκονται, η απόφαση πρέπει να είναι οι επικρατέστερη άποψη αυτών που έχουν την μικρότερη ποσότητα συμβιβασμού. Οι ιδιοκτήτες φαρμακείων, οι υπεύθυνοι, όπως και το προσωπικό πρέπει να βρουν κοινό έδαφος ώστε να αποφύγουν τυχόν μελλοντικές εκπλήξεις. Καθώς η τιμή και η αξία πάνε μαζί, είναι μόνο ένα θέμα εύρεσης του κατάλληλου συνδυασμού.