Τι είναι σωστό να τρώνε τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο?

Για τους περισσότερους γονείς το φαγητό των παιδιών τους ειδικά όταν αυτά πηγαίνουν σχολείο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Κυρίως το μεγαλύτερο θέμα είναι το κολατσιό ,τι θα δίνουν δηλαδή στα παιδιά τους για να παίρνουν μαζί στο σχολείο. 


Όπως όλοι γνωρίζουμε τα παιδιά είναι σημαντικό να τρέφονται σωστά και να παίρνουν όλες εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν. Το πρωινό είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα για τα παιδάκια που πάνε σχολείο, καθώς είναι το πρώτο γεύμα της ημέρας και θα πρέπει να τα εφοδιάζει με πολύ ενέργεια ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα μαθήματα αλλά και στις διάφορες σχολικές δραστηριότητες. 

Ένα σωστό πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ένα γαλακτοκομικό προϊόν όπως γάλα γιαούρτι ή τυρί σε συνδυασμό με κάποιο άλλο τρόφιμο που θα του δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται. Ως συμπλήρωμα μπορούμε έτσι να προσθέσουμε δημητριακά, φρούτα, αυτά μπέικον, τοστ με τυρί και γαλοπούλα, ψωμί ολικής αλέσεως με μέλι ή με βούτυρο και μαρμελάδα.

Τέλος το ιδανικό κολατσιό που μπορούμε να τους δώσουμε μαζί είναι ένα τοστ, μπάρες δημητριακών, διάφορα φρούτα ή μερικούς ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι.