Ποιες είναι οι τροφές που έχουν πολλά και λίγα φυτοφάρμακα


Υπάρχουν τροφές που είναι περισσότερο επιβαρυμένες με τα φυτοφάρμακα και άλλες που είναι λιγότερο επιβαρυμένες από αυτά. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε ποιες από τις τροφές που βλέπουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι «ποτισμένες» με φάρμακα και ποιες από αυτές είναι λιγότερο επιβαρυμένες. 
Τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους στα προϊόντα: κυρίως οι αγρότες χρησιμοποιούν τα φυτοφάρμακα για να μην πλησιάζουν τα διάφορα έντομα ή ζώα και για να μην καταστρέφουν τις καλλιέργειες. Επιπλέον υπάρχουν κάποια φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν το φυτό και να αναπτυχθεί περισσότερο ή γρηγορότερα. 

Από τις έρευνες λοιπόν που έγιναν βρέθηκαν ως πιο ένοχες τροφές : τα μήλα , οι φράουλες και το σέλινο. Από την άλλη πλευρά τα προϊόντα τα οποία είναι λιγότερο επιβαρυμένα είναι τα αγγούρια, το καλαμπόκι και τα νεκταρίνια!