Αποφύγετε τις συνήθειες που κάνουν κακό στη σπονδυλική μας στήλη

Η σπονδυλική στήλη μας μπορεί να έχει εκ γενετής κάποια προβλήματα, αλλά τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται από επίκτητες συνήθειες και από δικές μας λανθασμένες συμπεριφορές. Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειες που κάνουν κακό στις σπονδυλική μας στήλη και πρέπει να τις αποφεύγουμε? 

Αρχικά παίζει μεγάλη σημασία η στάση του σώματός μας καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας. Ας πάρουμε μία φυσιολογική μέρα στο γραφείο σας. Σκεφτείτε πόσες ώρες κάθεστε στον υπολογιστή σας και σκεφτείτε επίσης τον τρόπο με τον οποίο καθόσαστε. Οι περισσότεροι από εμάς καμπουριάζουμε είτε όταν γράφουμε στον υπολογιστή είτε όταν απλά διαβάζουμε κάτι στον υπολογιστή. 
Όταν ο υπολογιστής είναι πιο κάτω από το ύψος των ματιών μας αναγκαστικά σκύβουμε για να μπορέσουμε να δούμε καλύτερα την οθόνη. Αυτή η στάση όμως είναι πολύ επιβαρυντική για τη σπονδυλική μας στήλη. Αυτό συμβαίνει γιατί για να επιτύχει το σώμα μας αυτή τη συγκεκριμένη στάση οι μύες της μέσης μας επιβαρύνονται υπερβολικά για να σηκώσουν όλο το βάρος του κορμού , αχρηστεύοντας έτσι τους μύες που κρατάνε ίσια την πλάτη μας. 

Επιπλέον οι περισσότεροι έχουμε την πολύ κακιά συνήθεια να μην καθόμαστε ακουμπώντας την πλάτη της καρέκλας μας. Αυτή η πρακτική είναι πολύ λανθασμένη καθώς έτσι πάλι η πλάτη μας και κατά συνέπεια η σπονδυλική μας στήλη δεν παίρνει την στήριξη που χρειάζεται.