Tι μπορούμε να κάνυμε για να προλάβουμε την αρθρίτιδα

Όταν ακούμε τη λέξη αρθρίτιδα οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι αυτή είναι μία αρρώστια η οποία προσβάλλει κυρίως τους ηλικιωμένους. Αυτή η άποψη είναι όμως λανθασμένη. Έχει υπολογιστεί μάλιστα υπολογιστεί ότι το 20 % περίπου του πληθυσμού που προσβάλλεται είναι ηλικίες από είκοσι έως πενήντα χρονών. 

Οι παράγοντες που τόσο μικρές ηλικίες προσβάλλονται από την εν λόγω πάθηση έχουν να κάνουν κυρίως με τα γονίδια , αλλά υπάρχουν και μερικοί περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορούν να την επιβαρύνουν. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να προλάβουμε τη αρθρίτιδα σε περίπτωση που δεν είμαστε επιβαρυμένοι γονιδιακά ? 

Τι μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που μπορούν να μας δημιουργήσουν αρθριτικά προβλήματα? Βασικά η καλύτερη συμβουλή είναι η άσκηση. Αν δεν έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να μας εμποδίσει να ασκηθούμε, η γυμναστική είναι ο κατάλληλος τρόπος για να προστατευτούμε από την αρθρίτιδα. 

Από την άλλη πλευρά, ο έλεγχος βάρους είναι πάνα πολύ σημαντικός για όλα τα θέματα υγείας και έτσι είναι και στο θέμα τις αρθρίτιδας. Τέλος ας συμβουλεύουμε να πίνετε πολύ νερό και να καταναλώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα και γιαούρτια.