Μυστικά για μία εύκολη και σωστή μετακόμιση.


Είναι γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ιδιώτη να αναλάβει μόνος την μετακόμιση των πραγμάτων του είτε αυτά αποτελούν οικιακό είτε επαγγελματικό εξοπλισμό. Υπάρχουν όμως μερικά μικρά μυστικά που θα κάνουν πιο εύκολη αυτή την επίπονη και κουραστική εργασία. 

Αρχικά αν έχετε διαλέξει μία μεταφορική εταιρία που θα αναλάβει μόνο τη μεταφορά των αντικειμένων σας, ώστε να πληρώσετε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα, αυτονόητο είναι ότι εσείς θα πρέπει να αναλάβετε όλα τα υπόλοιπα! Ξεκινώντας με το πακετάρισμα των πραγμάτων σας, σημαντικό είναι να προμηθευτείτε τα κατάλληλη υλικά που θα έχουν την απαραίτητη αντοχή, μπορείτε μάλιστα να ζητήσετε από τη μεταφορική σας εταιρία να σας εφοδιάσει με τα υλικά αυτά και το σίγουρο είναι ότι αυτά θα υπερτερούν σε ποιότητα αλλά και θα έχουν διαφορετική τιμή από ότι αν τα αγοράζατε ο ίδιος. 
Στη συνέχεια οργανώστε φίλους και συγγενείς σε ομάδες μέσα στο σπίτι και αναθέστε στην κάθε ομάδα ένα δωμάτιο. Σημειώστε με στυλό τι περιέχει κάθε και το δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν. Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα στο ξεπακετάρισμα και στο στήσιμο του νέου σπιτιού. Ακόμα βάλτε τα πολύ βαριά αντικείμενα σε κούτες μόνα τους το καθένα , ενώ αντίθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία κούτα για πολλά ελαφριά πράγματα, όπως π.χ. μαξιλαροθήκες και σεντόνια. 

Τέλος μεταφέρετε μόνοι σας ότι μεγάλα και ελαφριά πράγματα μπορούν να μεταφερθούν με τη βοήθεια των φίλων και συγγενών σας(πχ, διακοσμητικά φωτιστικά , παπούτσια, ρούχα), για να μειώσετε τον χώρο που θα καταλαμβάνουν τ πράγματά σας στο φορτηγό μεταφοράς αλλά και το βάρος τους, καθώς βάσει αυτών το μεγεθών συνήθως υπολογίζεται τ κόστος της μετακόμισης.