Χρυσά κοσμήματα και πώλησή τους


Όπως είναι γνωστό η αγορά ενός κοσμήματος από χρυσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός ως ένα αντικείμενο ιδιαίτερης ομορφιάς που θα φοράμε , αλλά και ως επενδυτική κίνηση. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι η αγορά ενός χρυσού κοσμήματος είναι πολύ εύκολη και μάλιστα ότι εύκολα μπορούν να πετύχουν καλύτερη τιμή από αυτήν που το αγόρασαν. 

Τα πράγματα όμως κάθε άλλο παρά εύκολα είναι. Το αντίθετο είναι ιδιαίτερα περίπλοκα. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι είναι δύσκολο να πείσουν τους νέους αγοραστές να αγοράσουν το κόσμημα ακριβότερα από ότι το πήραν οι ίδιοι , ακόμα και αν το κόσμημα είναι μεγάλης αξίας και από πολύ γνωστό σχεδιαστή, είναι δύσκολο να παρουσιαστεί σαν ευκαιρία για το μέλλον που θα μπορέσει και στον νέο αγοραστή να αποφέρει χρήματα στο μέλλον. 

Τώρα αν το κόσμημα δεν έχει ιδιαίτερα αξία αυτό που σας προτείνουμε είναι να το λιώσετε και να εκταμιεύσετε την αξία του χρυσού που το αποτελεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν το κόσμημα είναι κράμα μετάλλων και δεν αποτελείται εξ ολοκλήρου από χρυσό , τότε ως αποτέλεσμα τα χρήματα που θα αποταμιεύσετε θα είναι λιγότερα από αυτά που περιμένατε. 

Έτσι πρέπει πριν προχωρήσετε στο λιώσιμο του κοσμήματος να ρωτήσετε τον κάποιον κοσμηματοπώλη και χρυσοχόο ή και πάνω από έναν για να είστε πιο σίγουροι. Στη συνέχεια θα πρέπει να ρωτήσετε και να μάθετε την χρηματιστηριακή αξία του μετάλλου την ίδια μέρα. Έτσι μαθαίνοντας αυτά τα δύο μεγέθη θα μπορείτε με σιγουριά να υπολογίσετε τα χρήματα που θα αποταμιεύσετε από το λιώσιμό του χρυσού κοσμήματος.