Πόσα είδη μονώσεων υπάρχουν?

Οι πλέον σύγχρονοι τρόποι μόνωσης είναι οι εξής

1) Θερμική μόνωση- Η θερμομόνωση διατηρεί σταθερά τα επίπεδα θερμοκρασίας του σπιτιού προστατεύοντας το από τις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος. Έτσι η θερμομόνωση δεν επιτρέπει το κρύο να εισέλθει στο χώρο μας τον χειμώνα και το ίδιο αποτρέπει την είσοδο της υψηλής θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι μειώνουμε ταυτόχρονα την χρήση των καλοριφέρ και των air condition του σπιτιού μας αντίστοιχα βλέποντας άμεσα διαφορά στην κατανάλωση ρεύματος της οικίας μας.

2) Ηχητική μόνωση – χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες στρώσεις συγκεκριμένων μονωτικών υλικών εμποδίζουμε τόσο τη μεταφορά του ήχου από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικού του σπιτιού μας όσο και το αντίστροφο.Με μία σωστή ηχομόνωση θα σταματήσετε να ακούτε π.χ. τις κόρνες από το δρόμο ακόμα και με κλειστά παράθυρα ή τη μουσική που ακούει ο ένοικος του κάτω ορόφου –και αντίστοιχα θα σταματήσει και αυτός να ακούσει τόσο έντονα τα βήματά σας στο ταβάνι του!!!


3) Μόνωση κατά της υγρασίας-είναι το είδος μόνωσης που αποτρέπει την είσοδο της υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Συνίσταται ιδιαίτερα σε κατασκευές που βρίσκονται κοντά σε θάλασσα ή ρέοντα ύδατα αλλά και σε κάθε σπίτι προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των διαφόρων οικιακών συσκευών αλλά και η προστασία του ίδιου του τοίχου, ώστε να μην αναγκαστούμε εκ των υστέρων να ξοδέψουμε υπέρογκα ποσά για να αφαιρέσουμε π.χ. την υγρασία που «έρχεται» από το πλυντήριο του γείτονα , από τις χαραμάδες τις σκεπής κτλ.


Όπως είναι φανερό και τα τρία είδη μόνωσης είναι σημαντικά και απαραίτητα για την ομαλή διαβίωσή μας .