Ενδοδαπέδια θέρμανση


σχεδιάγραμμα ενδοδαπέδιας θέρμανσης

Υπάρχουν πολλά είδη θέρμανσης ανάμεσα στα οποία μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικό για εσάς , είτε ενδιαφέρεστε για τη θέρμανση του σπιτιού σας είτε ενός επαγγελματικού χώρο. Βέβαια μεγάλη σημασία για να επιλέξετε το σωστό είδος θέρμανσης για το χώρο σας μεγάλη σημασία έχει η διαρρύθμιση του χώρου το σχέδιο κατασκευής αλλά και οι ανάγκες ενός χώρο σε θερμότητα. 

Ένα είδος θέρμανσης χώρου που φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση. Ο τρόπος αυτός θέρμανσης συνδυάζει πολλά θετικά στοιχεία σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους θέρμανσης αλλά ενέχει επίσης ένα σημαντικό αρνητικό στοιχείο και αυτό είναι το γεγονός ότι είναι αρκετά δαπανηρή η εφαρμογή της. 

Η εφαρμογή της γίνεται ως εξής: Πάνω στην επιφάνεια του πατώματος προστίθεται ένα ειδικό μονωτικό στρώμα και στη συνέχεια τοποθετούνται ειδικές σωληνώσεις από συγκεκριμένη ποιότητα μπετόν το οποίο επιτρέπει τη μεταφορά της θερμότητας στο χώρο. 

Επιπλέον υπάρχουν και κάποια αρνητικά στοιχεία όσον αφορά τις δυσκολίες εφαρμογής ενδοδαπέδιας θέρμανσης και αυτά είναι ότι εφαρμόζεται δύσκολα σε κατασκευές που δεν έχουν απόλυτα ευθεία επιφάνεια πατώματος και ακόμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοσθεί σε ήδη ανεγερθείσες οικοδομές. Από όλα τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι μόνο ένας εξειδικευμένος υδραυλικός μπορεί να αναλάβει την εγκατάσταση στο χώρο σας αυτού του είδους θέρμανσης καθώς αποτελεί ένα είδος θέρμανσης που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. 

Ο υδραυλικός που θα καλέσετε πρέπει να έχει την πείρα αλλά και τις γνώσεις να δει αν μπορεί αρχικά να εφαρμοστεί στο χώρο σας αυτό το είδος θέρμανσης και στη συνέχεια να μεριμνήσει για τη σωστή εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος.