Ανακαίνιση σπιτιού

Το σπίτι μας, ο χώρος μας, εκεί που περνάμε πολύ χρόνο, ζούμε με την οικογένειά μας και απολαμβάνουμε κάθε γωνιά του. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε κυρίως σε διαμερίσματα, είτε ιδιόκτητα, είτε μισθωμένα. Σε κάθε περίπτωση όμως θέλουμε το σπίτι μας να είναι άνετο, λειτουργικό, ζεστό, ήσυχο και αισθητικά όμορφο, ώστε να μας προσφέρει ώρες χαλάρωσης, ζεστασιάς, ακόμη και έμπνευσης, αφού αρκετοί από εμάς, εργαζόμαστε πλέον στο σπίτι. Δυστυχώς η πλειοψηφία των διαμερισμάτων στα οποία ζούμε, είναι παλιά και μη λειτουργικά. Για το λόγο αυτό προχωρούμε πολλές φορές σε μία ανακαίνιση.
Μια ανακαίνιση σπιτιού είναι μία αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, είτε αυτή είναι ολική, είτε μερική ανακαίνιση, ανάλογα με τις απαιτήσεις αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του καθενός μας. Οι εργασίες που συνήθως γίνονται σε μία ανακαίνιση διαμερίσματος είναι οι εξής:
γκρέμισμα τοίχων
ξήλωμα πατωμάτων
ξήλωμα κουφωμάτων
ξήλωμα μπάνιου και κουζίνας
αλλαγή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων
αλλαγή υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Ο στόχος μιας ανακαίνισης σπιτιού είναι, όπως προείπαμε, η δημιουργία άνετων και λειτουργικών χώρων μέσα στο σπίτι μας. Όλοι οι χώροι του σπιτιού είναι σημαντικοί, γι΄αυτό και θα αναφερθούμε στον καθένα ξεχωριστά.

Η κουζίνα: είναι ο χώρος όπου φτιάχνουμε το φαγητό μας και στη συνέχεια καθόμαστε να το απολαύσουμε, ώστε να καλύψουμε τη φυσική ανάγκη μας για τροφή. Στα παλιά διαμερίσματα οι κουζίνες συνήθως είναι μη λειτουργικές. Ο νεροχύτης είναι σε χαμηλό ύψος, ο πάγκος εργασίας πολλές φορές είναι σχεδόν ανύπαρκτος και τα ντουλάπια αποθήκευσης μηδαμινά. Ακόμη και σε λίγα διαθέσιμα τετραγωνικά μέτρα, μια σωστή ανακαίνιση μπορεί να μας εξασφαλίσει την τοποθέτηση του νεροχύτη στο σωστό ύψος, μεγάλο πάγκο εργασίας, “κρυφό” τραπέζι για εξοικονόμηση χώρου -μπαίνει και βγαίνει μέσα από τον πάγκο εργασίας, όποτε αυτό είναι απαραίτητο- και αρκετά ντουλάπια αποθήκευσης, ώστε η δημιουργία του φαγητού να αποτελεί για μας ευχάριστη εμπειρία.

Το μπάνιο επίσης στα παλιά διαμερίσματα είναι μη λειτουργικό. Συνήθως κατέχουν λίγα τετραγωνικά μέτρα, με κακή διάταξη των ειδών υγιεινής και μηδαμινά ντουλάπια αποθήκευσης. Η ανακαίνιση του μπάνιου θα μας προσφέρει σωστή διάταξη των ειδών υγιεινής γεγονός που θα κάνει την κίνησή μας στο μπάνιο πιο εύκολη και θα μας εξοικονομήσει χώρο για την τοποθέτηση πιθανότατα ενός επίπλου με νεροχύτη, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα χώρου αποθήκευσης.

Στα υπνοδωμάτια και στο σαλόνι οι αλλαγές που γίνονται με μία ανακαίνιση, προσφέρουν πραγματικά άλλη ποιότητα ζωής. Πατώματα καινούρια, που δεν τρίζουν, είτε ξύλινα, είτε μαρμάρινα, είτε με πλακάκια, εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα χωρίς απώλειες θερμότητας για εξοικονόμηση ενέργειας, κρυφός φωτισμός με έντονους ή απαλούς τόνους φωτός, χρώματα στους τοίχους, συνθέτουν το νέο περιβάλλον σας και ατμόσφαιρα που προσφέρει ηρεμία και ζεστασιά.
Όπως όλοι λοιπόν καταλαβαίνουμε μία ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα, που για να γίνει σωστά θα πρέπει να γίνει μεθοδικά και να προηγηθεί σχεδιασμός και μελέτη. Οι εργασίες είναι πολλές, διαφορετικού τομέα (υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, διακοσμητή) και θα πρέπει να γίνονται με τη σωστή χρονική σειρά και να υπάρχει μεταξύ τους συνεργασία. Για το λόγο αυτό ένα είναι σίγουρο, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς. Αυτοί θα μας υποδείξουν το σωστό και θα μας βοηθήσουν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Η Innovo Constructions αναλαμβάνει την κατασκευή και ανακαίνιση σπιτιού. Το άρτιο και πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρίας, που αποτελείται από πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους, αρχιτέκτονες - διακοσμητές και τεχνίτες καλύπτει κάθε ανάγκη μελέτης και κατασκευής. Η πολυετής εμπειρία, το ανθρώπινο δυναμικό και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος καθιστά την Innovo Constructions αξιόπιστη εταιρία, κατέχοντας ηγετικό ρόλο στον χώρο των κατασκευών - ανακαινίσεων στην αγορά. Μαζί με την Innovo Constructions μπορείτε να οραματιστείτε, να μελετήσετε, να σχεδιάσετε και τελικά να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας.