Google Aps | Τα παιδιά ενός γίγαντα (μέρος Δ')

Η google είναι πλέον γνωστή σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το brand name της είναι το μεγαλύτερο στο δίκτυο. Μέσα από μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών έχει καταφέρει να είναι απαραίτητη σε κάθε υπολογιστή. Οι ιδρυτές της σίγουρα θα είναι περήφανοι για το δημιούργημά τους.

Έχουν μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για τον τρόπο που πρέπει να βλέπει ο άνθρωπος το διαδίκτυο και αυτό έχει μεταφερθεί και στον τρόπο ζωής των εργαζόμενων της. Οι χώροι εργασίας τους είναι κάτι παρδαλά δωμάτια και στα διαλείμματα παίζουν φρίσμπι!
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ρυθμίζει τις εξελίξεις στο δίκτυο. Ειδικά η μηχανή αναζήτησης, παίζει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες. Και η μηχανή αναζήτησης είναι μόνο ένα παρακλάδι της Google. Αυτός ο γίγαντας έχει πολλά παιδιά!


Youtube
Το YouTube ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 και επιτρέπει σε δισεκατομμύρια άτομα να ανακαλύψουν, να παρακολουθήσουν και να πραγματοποιήσουν κοινή χρήση πρωτότυπων βίντεο. Το YouTube παρέχει ένα φόρουμ, στο οποίο τα άτομα μπορούν να συνδεθούν, να παρέχουν πληροφορίες και να εμπνεύσουν άλλα άτομα σε όλο τον κόσμο και μια πλατφόρμα διανομής για δημιουργούς πρωτότυπου περιεχομένου και διαφημιζόμενους, μικρούς και μεγάλους.

Είναι η μεγαλύτερη βάση δεδομένων για βίντεο και στην μηχανή αναζήτησης της Google, τα βίντεό του εμφανίζονται σε πολύ υψηλές θέσεις.

Τις βασικές του λειτουργίες τις γνωρίζουν όλοι και δεν χρειάζεται να σταθούμε περισσότερο. Υπάρχουν όμως κάποιες καινοτομίες, στις οποίες αξίζει να γίνει αναφορά.

Ενοικίασης ταινιών
Ενοικιάστε ταινίες με όλες τις λειτουργίες απευθείας από το YouTube. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ενοικίαση" για να ξεκινήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αναβαθμίσει το λογαριασμό σας YouTube ώστε να περιλαμβάνει τα στοιχεία χρέωσής σας. Όταν αγοράσετε την ταινία, μπορείτε να τη δείτε στον υπολογιστή σας, αρκεί να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο.

YouTube για κινητά
Παρακολουθήστε το YouTube εν κινήσει. Εάν έχετε κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επισκεφτείτε τον ιστότοπο m.youtube.com από το πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας. Προσθέστε το σελιδοδείκτη YouTube για κινητά στο τηλέφωνό σας για εύκολη επιστροφή στον ιστότοπο για κινητά.

YouTube Leanback
Το Leanback διευκολύνει την απόλαυση των βίντεο YouTube στο καθιστικό σας. Όλα τα βίντεο παίζουν σε ολόκληρη την οθόνη με την υψηλότερη ποιότητα. Είναι ιδανικό για κοινή χρήση σε μια Google TV ή σε οποιαδήποτε μεγάλη οθόνη. Δοκιμάστε το στη σελίδα youtube.com/leanback.

Παρακολούθηση σε 3D
Για να δείτε βίντεο στο YouTube που έχουν μεταφορτωθεί σε 3D, επιλέξτε το κουμπί 3D στο κάτω μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής. Εάν έχετε γυαλιά 3D, επιλέξτε τα χρώματα που λειτουργούν με τα γυαλιά σας. Εάν δεν έχετε γυαλιά 3D, επιλέξτε την τεχνική cross-eye, διασταυρώστε το βλέμμα των ματιών σας για να ευθυγραμμιστούν οι δύο εικόνες σε μία και τότε το βίντεο θα εμφανιστεί τρισδιάστατο.

Αυτόματη κοινή χρήση
Μοιραστείτε αυτόματα τα αγαπημένα σας βίντεο και τις δραστηριότητές σας στο YouTube με τους φίλους σας στα κοινωνικά δίκτυα. Συνδέστε το λογαριασμό σας YouTube με τους λογαριασμούς σας Twitter, Facebook, MySpace, Orkut και Google Reader και επιλέξτε ποιές δραστηριότητες του YouTube θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας.
Τέλος να κάνουμε και μια αναφορά στο εμπορικό του κατάστημα. Γυαλιά ηλίου, μπλουζάκια, σακίδια, -ένα ολόκληρο κατάστημα στο διαδίκτυο γεμάτο με εμπόρευμα του YouTube-, για να τα αγοράσετε και να απολαύσετε.

Το Youtube είναι προϊόν στο οποίο η Google έχει διακρίνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εμπορικής εκμετάλλευσης. Πρόσφατα ενσωματώθηκαν και οι διαφημίσεις Adsence.