Google Aps | Τα παιδιά ενός γίγαντα (μέρος Γ')

Η google είναι πλέον γνωστή σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το brand name της είναι το μεγαλύτερο στο δίκτυο. Μέσα από μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών έχει καταφέρει να είναι απαραίτητη σε κάθε υπολογιστή. Οι ιδρυτές της σίγουρα θα είναι περήφανοι για το δημιούργημά τους.

Έχουν μια ιδιαίτερη φιλοσοφία για τον τρόπο που πρέπει να βλέπει ο άνθρωπος το διαδίκτυο και αυτό έχει μεταφερθεί και στον τρόπο ζωής των εργαζόμενων της. Οι χώροι εργασίας τους είναι κάτι παρδαλά δωμάτια και στα διαλείμματα παίζουν φρίσμπι!
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ρυθμίζει τις εξελίξεις στο δίκτυο. Ειδικά η μηχανή αναζήτησης, παίζει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μία αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της είναι ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες. Και η μηχανή αναζήτησης είναι μόνο ένα παρακλάδι της Google. Αυτός ο γίγαντας έχει πολλά παιδιά!


Google drive
Η ιδέα του Drive δεν είναι της Google. Απλά την πήρε και την εξέλιξε. Εταιρίες όπως το Dropbox, μάλλον πρέπει να ξεχάσουν τα όνειρα που είχαν κάνει στο ξεκίνημά τους. Το Drive ήρθε για να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του και μάλλον τα κατάφερε πολύ γρήγορα.

Δείτε το Google Drive σαν έναν σκληρό δίσκο, ο οποίος σας ακολουθεί όπου πάτε και σας επιτρέπει να φυλάσσετε τα πάντα και να μοιράζεστε ό,τι θέλετε. Είναι το προσωπικό σας απόθεμα σε αρχεία, φακέλους και Έγγραφα Google στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Web ή από οποιαδήποτε συσκευή στην οποία έχετε εγκαταστήσει το Google Drive.

Η Google παρέχει αποθηκευτικό χώρο 5GB δωρεάν. Αν δεν σας αρκεί και χρειάζεστε περισσότερο, μπορείτε να αγοράσετε επιπλέον χώρο. Οι τιμές ξεκινάνε από 5$.

Με το Drive αποκτάτε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας, από όλες τις συσκευές. Βρίσκεται σε αυτό που ονομάζεται νέφος (cloud), δηλαδή σε κίνηση στον ιστό, αλλά έχετε επίσης τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε την εφαρμογή για υπολογιστές και κινητές συσκευές ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αρχεία σας από τον υπολογιστή, το smartphone ή το tablet, εκτός από το drive.google.com.

Διατηρήστε τα αρχεία σας συγχρονισμένα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε στον ιστό – όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν αυτόματα. Η ενσωματωμένη δυνατότητα συγχρονισμού του Google Drive εξασφαλίζει ότι τα αρχεία, οι φάκελοι και τα Έγγραφα Google είναι τα ίδια σε όλες τις συσκευές σας.

Σταματήστε να στέλνετε συνημμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αρχίστε να μοιράζεστε. Το Google Drive σάς δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιός ακριβώς λαμβάνει τα αρχεία σας – φίλοι, οικογένεια και συνάδελφοι. Σταματήστε το μπέρδεμα με τα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάντε απλώς Κοινή χρήση των αρχείων, των φακέλων και των Εγγράφων Google από οποιαδήποτε συσκευή.

Drive και GoogleDocs
Συνεργάζεστε με άλλα άτομα στα Έγγραφα Google; Το Google Drive, σας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσετε τη δημιουργία, πρόσβαση και συνεργασία σε έναν κόσμο που δεν εξαρτάται από εκδόσεις. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αλλά έχουν προστεθεί ορισμένες νέες δυνατότητες (δείτε παραπάνω) οι οποίες ελπίζουμε ότι θα σας αρέσουν.

Η λίστα εγγράφων που έχετε συνηθίσει να βλέπετε όταν συνδέεστε στο docs.google.com αντικαθίσταται από το Google Drive. Μπορείτε να μεταφορτώσετε, να επεξεργαστείτε, να μοιραστείτε και να δημιουργήσετε αρχεία στο διαδίκτυο ακριβώς όπως κάνατε στο παρελθόν. Αλλά με το Google Drive, μπορείτε να μεταβείτε στα άρθρα σας οπουδήποτε και αν βρίσκεστε, από οποιαδήποτε συσκευή. Επιπλέον, μπορείτε να εργαστείτε με ακόμα περισσότερους τύπους αρχείων εγκαθιστώντας εφαρμογές Google Drive.

Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλα σας τα αρχεία, τους φακέλους και τα Έγγραφα Google, έχετε τρεις επιλογές:

Συνδεθείτε στο Google Drive στον ιστό στη διεύθυνση drive.google.com.

Ανοίξτε τον φάκελο του Google Drive στον υπολογιστή σας (ο οποίος δημιουργείται κατά την εγκατάσταση του Google Drive για το Mac/PC σας).

Μεταβείτε στην εφαρμογή του Google Drive για κινητά στη συσκευή σας Android.

Ομοιότητες
Ορισμένα χαρακτηριστικά του Google Drive θα σας είναι γνώριμα αφού έχετε συνηθίσει να τα βλέπετε στη Λίστα εγγράφων.

Δημιουργήστε Έγγραφα Google κάνοντας κλικ στο κόκκινο κουμπί Δημιουργία

Κάντε κοινή χρήση περιεχομένου μόνο με τα άτομα που επιθυμείτε, χωρίς επισυνάψεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διατηρώντας τον έλεγχο.

Μοιραστείτε ή ταξινομήστε τη λίστα σας, αρχείων, φακέλων και Εγγράφων Google.
Κάντε προεπισκόπηση αρχείων και Εγγράφων Google.


Αλλαγές
Οι συλλογές πλέον αποκαλούνται φάκελοι

Έχουν προστεθεί περισσότερα χαρακτηριστικά στο μενού Ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων μεταφόρτωσης.

Το αριστερό πλαίσιο πλοήγησης περιέχει νέες προβολές:

Ο δίσκος μου

Σε κοινή χρήση με εμένα

Δραστηριότητα

Η προβολή Αρχικής σελίδας έχει καταργηθεί. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φάκελο “Ο δίσκος μου” για να οργανώσετε όλα τα αρχεία σας, τους φακέλους και τα Έγγραφά Google.

Νέα χαρακτηριστικά
Συγχρονίστε τα αρχεία όλων των συσκευών σας με το Google Drive για Mac/PC.

Προβάλετε και κάντε αναζήτηση στο Google Drive στον ιστό με έναν οπτικό τρόπο με την προβολή πλέγματος.

Προσθέστε κάποιο αρχείο ή κάποιον φάκελο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο φακέλου στο εσωτερικό ενός αρχείου ή σε κάποιο έγγραφο Google, ένα υπολογιστικό φύλλο ή μια παρουσίαση.

Εργαστείτε με περισσότερους τύπους αρχείων εγκαθιστώντας εφαρμογές Google Drive από το Chrome Web Store.

Εγκατάσταση εφαρμογών Google Drive
Οι εφαρμογές Google Drive είναι διαθέσιμες στο Chrome Web Store και μπορείτε να τις εγκαταστήσετε για να τις χρησιμοποιείτε στο Google Drive στον ιστό. Οι εφαρμογές είναι συμβατές με όλα τα υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης.

Μεταβείτε στο Chrome Web Store.

Αναζητήστε τις "Εφαρμογές Google Drive".

Κάντε κλικ στο μπλε κουμπί + Προσθήκη στο Google Drive.
Εξουσιοδοτήστε την εφαρμογή ώστε να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας στο Google Drive. (Μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια των εφαρμογών του Google Drive.)

Κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση.

Η σύνδεση του με το Google+ και την μηχανή αναζήτησης το καθιστά ακαταμάχητο και δύσκολα θα βρεθεί κάτι άλλο σχετικό που να το ξεπεράσει.