Πράσινο τσάϊ, εγκυμοσύνη πάχος και HIV

Πράσινο τσάι και εγκυμοσύνη
Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική η παρακολούθηση της υγείας της εγκύου και του μωρού. Συχνά οι γιατροί προτείνουν μια θεραπευτική αγωγή διατροφής στις έγκυες μητέρες που παρουσιάζουν επιπλοκές.

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η υπερβολική κατανάλωση πράσινου τσαγιού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν είναι καλό. Και αυτό λόγω της καφεΐνης. Προκαλεί παρενέργειες. Μελέτες έχουν αποδείξει, ότι το πράσινο τσάι επηρεάζει την χρήση του φολικού οξέος στον οργανισμό. Το φολικό οξύ είναι πολύ σημαντικό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των εκ γενετής ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα. Το EGCG γίνεται επιβλαβές διότι μοιάζει με την δομή της μεθοτρεξάτης, η οποία είναι ένα ένζυμο που ονομάζεται διΰδροφολική αναγωγάση. Το ένζυμο αδρανοποιείται και ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το φολικό οξύ αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει καμιά οριστική μελέτη που να ονομάζει την μέγιστη ποσότητα τσαγιού που πρέπει να λαμβάνει μία έγκυος. 
Εκτός αυτού υπάρχουν ήδη μελέτες, που αποδεικνύουν ότι η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει αποβολή ή χαμηλό σωματικό βάρος γέννησης του βρέφους. Η κατανάλωση 6 φλιτζανιών καφέ την ημέρα, είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει το βρέφος. Οπότε 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, σίγουρα δεν κάνουν κακό.

Πράσινο τσάι και HIV
Σήμερα οι επιστήμονες βλέπουν, ότι το πράσινο τσάι, μπορεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τον ιό HIV. Ο HIV είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στις μέρες μας και η αναζήτηση για την θεραπεία του, όπως και του AIDS, έχει αποδειχτεί πολύ δύσκολη.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Purdue, έκανε μια μελέτη σχετικά με τα οφέλη της φύσης και ειδικότερα του πράσινου τσαγιού. Έχουν εντοπίσει ότι η επιγαλλοκατεχίνη, που βρίσκεται στο τσάι, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σε πανεπιστήμιο του Τόκιο, ανακάλυψαν ότι η επιγαλλοκατεχίνη συνδέεται με την CD4 των κυττάρων, που δρα για την πρόληψη του HIV. 

Επίσης αποδείχτηκε ότι η κατανάλωση 4 έως 5 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα, μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού. Ανακάλυψαν όμως και ότι δεν είναι αρκετή ποσότητα για να καταστρέψει εντελώς τα καρκινικά κύτταρα.

Πράσινο τσάι και πάχος

Πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας υποφέρουν από παραπανίσια κιλά. Αν είστε ένας από αυτούς, μπορεί να έχετε λάβει τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό τους. Κάτι που είναι πολύ δύσκολο, με τόσους πειρασμούς γύρω μας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ενσωματώσει στο διαιτητικό τους πρόγραμμα το πράσινο τσάι. Είναι σε θέση να κάψει ευκολότερα το λίπος και, αν συνδυαστεί με άσκηση, μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

Όσοι είναι σε δίαιτα, προσπαθούν να τρώνε μικρότερες ποσότητες φαγητού. Πολλοί πίνουν νερό, για να κόψουν την πείνα τους. Αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ποτήρι τσάι. Και για καλύτερη γεύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγο λεμόνι ή μέλι.
Επίσης συνηθίζεται το πράσινο τσάι να πίνεται και κατά την διάρκεια των γευμάτων. Αυτό βοηθάει και στην διαδικασία της πέψης. Επίσης το τσάι είναι γνωστό ότι καταστέλλει την όρεξη. Αυτό βοηθάει στο να αραιώσουν τα γεύματα. Ένα ποτήρι τσάι μπορεί να αντικαταστήσει ένα σνακ. Με αυτόν τον τρόπο έχουν μειωθεί τα γεύματα κατά ένα την ημέρα.

Το τσάι δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Αν αρχίσετε να πίνετε τώρα τσάι, θα δείτε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Θα λειτουργήσει ως καυστήρας λίπους. Σίγουρα πάντως είναι οικονομικότερο από ένα σνακ και σίγουρα θα σας κάνει πιο υγιείς.