Σχεδιασμός και ανακαίνιση ενός οδοντιατρείου

Το οδοντιατρείο είναι ένας χώρος ιδιαίτερος, όπως είναι και τα περισσότερα ιατρεία. Οι σύγχρονες κατασκευές φροντίζουν να συνδυάζουν χώρους λειτουργικούς και ταυτόχρονα φιλικούς προς τους πελάτες - ασθενείς. Το μείζον ζήτημα παραμένει η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της οδοντιατρικής εργασίας, μέσα όμως σε ένα περιβάλλον που να προκαλεί έμπνευση και καλή διάθεση για όλους τους παρευρισκομένους, γιατρούς, προσωπικό και ασθενείς.
Βασικοί πυλώνες του σχεδιασμού

Η ανακαίνιση οδοντιατρείου σήμερα βασίζεται στις πιθανές ανάγκες του γιατρού που μπορεί να είναι:
χώρος υποδοχής
χώρος εξέτασης
χειρουργική περιοχή
ειδικός παιδιατρικός χώρος και
γραφείο.

Στην ανάγκη ενσωμάτωσης υποδομών για την χρήση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και χώρων αποθήκευσης.

Και τέλος, στην ανάγκη της δημιουργίας μιας ατμόσφαιρας ιδιαίτερα φιλικής, που να βοηθάει στην αποβολή του στρες, το οποίο κυριεύει μεγάλο ποσοστό ασθενών, όταν βρίσκονται μέσα σε ιατρεία.

Ο σχεδιασμός των χώρων εξέτασης και επεμβάσεων, πραγματοποιείται, αφού ληφθούν υπόψιν, όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής που απαιτούνται, ο κατάλληλος φωτισμός και η ενσωμάτωση των μηχανημάτων στον χώρο, με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοείται η εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου.

Το γραφείο του γιατρού σχεδιάζεται με βάση το προσωπικό του στυλ. Οι υποδομές για ηλεκτρονικό εξοπλισμό και αποθηκευτικούς χώρους σχεδιάζονται ανάλογα με τις ανάγκες του. Το γραφείο είναι ο καθρέπτης του γιατρού στα μάτια του πελάτη, γι’ αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη διακόσμησή του.

Ο χώρος υποδοχής του ιατρείου τείνει να γίνει ο σημαντικότερος παράγοντας, που επηρεάζει τον ασθενή στην απόφασή του να επισκεφτεί και πάλι το ίδιο οδοντιατρείο, ή να το προτείνει σε κάποιον άλλο. Επίσης είναι ο χώρος όπου ο ασθενής έχει την ανάγκη να αισθανθεί ασφάλεια και άνεση, πριν την επαφή του με τον γιατρό. Το μάρκετινγκ παντρεύεται με την αισθητική και δημιουργούνται χώροι πραγματικά ξεχωριστοί, που εντυπωσιάζουν και δίνουν την αίσθηση του μοντέρνου και του πολυτελούς. Οι ασθενείς αντιλαμβάνονται την αισθητική και την εμφάνιση του οδοντιατρείου σαν αντανάκλαση της δουλειάς του γιατρού.

Συνηθισμένα λάθη στο σχεδιασμό οδοντιατρείων
Ειδικότερα στα παλιά ιατρεία είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να υπάρχουν διάφορες συσκευές πάνω σε πρόχειρους πάγκους, υπολογιστές με καλώδια απλωμένα στον χώρο και μια γενική αταξία στον χώρο, που οφείλεται στις ελλιπείς ηλεκτρολογικές υποδομές.
Ο χώρος του γραφείου δεν επιτρέπει μια ιδιωτική συνομιλία διότι επικοινωνεί με τον χώρο υποδοχής και οι συνομιλίες γίνονται ουσιαστικά αντιληπτές από τους υπόλοιπους παρευρισκομένους στο ιατρείο.
Ο χώρος αποστείρωσης είναι ανεπαρκής και ιδιαίτερα ευάλωτος σε μολύνσεις. Το ίδιο ελλιπής μπορεί να είναι ο αποθηκευτικός χώρος του ιατρείου.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα προέκτασης ή ανανέωσης του είδη υπάρχοντος ιατρικού εξοπλισμού, λόγω κακής εργονομίας των χώρων εξέτασης και χειρουργικής.

Σύγχρονα οδοντιατρεία και Innovo Constructions

Η διάθεση για εργασία και παροχή σωστής ιατρικής φροντίδας από την πλευρά του γιατρού και και η δημιουργία θετικής διάθεσης από την πλευρά των επισκεπτών του ιατρείου, είναι η συνισταμένη πάνω στην οποία σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα ιατρεία.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία μας, μας επιτρέπει να δημιουργούμε ιατρεία “στολίδια”, που ανταποκρίνονται απόλυτα στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας και για τα οποία έχουν προβλεφτεί μελλοντικές ανάγκες προέκτασης και αναβάθμισης των χώρων.
Δημιουργούμε χώρους που προκαλούν τον θαυμασμό των επισκεπτών και ενισχύουμε τη δυνατότητα δημιουργίας φιλικών σχέσεων μεταξύ του ιατρικού προσωπικού και των πελατών.

Η καλή δουλειά ενός οδοντίατρου κρίνεται στις λεπτομέρειες. Το ίδιο συμβαίνει και στις κατασκευές. Η Innovo Constructions με το εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο -όλων των ειδικοτήτων- προσωπικό της, δημιουργεί επαγγελματικούς χώρους που διακρίνονται για τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική τους αντίληψη, ανταποκρινόμενοι στις πιο υψηλές απαιτήσεις των πελατών της.

Όλοι οι χώροι ενός ιατρείου μελετούνται ξεχωριστά και ο σχεδιασμός τους προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες. Στο video αυτό μπορείτε να δείτε ενδεικτικά δείγματα της δουλειά μας.

Ένα σημαντικό κομμάτι της ανακαίνισης ενός ιατρείου είναι η διακόσμηση και τα έπιπλα που ντύνουν τον χώρο. Στην INNOVO διακοσμούμε τους χώρους με πρωτότυπες δημιουργίες, που κατασκευάζουμε αποκλειστικά για σας και το ιατρείο σας. Με το δικό σας στυλ και για τις δικές σας ανάγκες.