Εξοπλισμός εστιατορίου: καινούργια ή μεταχειρισμένα;

Η ποιότητα και η αισθητική είναι τα ζητούμενα κριτήρια για τον σωστή επιλογή του εξοπλισμού ενός εστιατορίου. Η εγγύηση και το κόστος του είναι οι παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη, πριν προβούμε στην αγορά του.

Η επιλογή του κάθε επίπλου και αντικειμένου πρέπει να γίνει προσεκτικά, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για την οργάνωση του εστιατορίου μας αλλά και για τα οικονομικά μας.
Σε ένα εστιατόριο πρέπει να υπάρχει αρμονία, είτε πρόκειται για εστιατόριο ταχείας εστίασης (fast food), είτε για εστιατόριο πολυτελείας. Όλα θα πρέπει να δένουν αρμονικά: τα χρώματα που θα κυριαρχούν στον χώρο, ο φωτισμός, η επίπλωση και ο εξοπλισμός, θα πρέπει να συνυπάρχουν σε απόλυτη συμμετρία. Μόνο τότε το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και ελκυστικό για τους πελάτες, οι οποίοι θα φεύγουν από το εστιατόριό μας εντυπωσιασμένοι όχι μόνο από τις γευστικές μας απολαύσεις, αλλά και από το ευχάριστο αισθητικά περιβάλλον μας.

Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός εστιατορίου απαρτίζεται από διάφορες κατηγορίες. Την επίπλωση, τα εξαρτήματα, τα μηχανήματα. Για τήν άρτια λειτουργία του εστιατορίου μας σε όλα αυτά θα πρέπει να υπάρχει σωστή οργάνωση. Η έγκαιρη προμήθεια των αναλώσιμων, επίσης θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τυχόν λάθη και καθυστερήσεις στις παραγγελίες μας.

Ανάλογα με το ύφος του εστιατορίου μας θα πρέπει να είναι και ο εξοπλισμός του. Αν θέλουμε να έχουμε ένα υψηλής αισθητικής κατάστημα, τότε ανάλογος θα είναι ο εξοπλισμός, ταυτόχρονα όμως θα είναι υψηλό και το κόστος του. Η επιλογή καλής ποιότητας αντικειμένων , αισθητικά ωραίων θα καλύψει ταυτόχρονα και τη δική μας αισθητική αντίληψη και των πελατών μας.

Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παραδοσιακό , κάτι εκκεντρικό ή κάτι πρωτοποριακό πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη έρευνα, όσον αφορά τον εξοπλισμό εστιατορίου. Ίσως πρέπει να κοιτάξουμε και πέρα από τα σύνορα του Ελληνικού εδάφους, αν θέλουμε αντικείμενα για να ξεχωρίσουμε, κάτι πέρα από το συνηθισμένο!

Η λύση των μεταχειρισμένων
Η αγορά μεταχειρισμένου εξοπλιμού είναι μια λύση σίγουρα οικονομική, αλλά εμπεριέχει και μεγάλο βαθμό ρίσκου. Τα μεταχειρισμένα δεν έχουν εγγύηση και δεν γνωρίζουμε το βαθμό στον οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί, καθώς και το υπόλοιπο χρόνο ζωής που έχουν. Ενδέχεται να έχουμε συχνά βλάβες, που η αποκατάστασή τους θα μας κοστίσει ακριβά, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ το τελικό τους κόστος. Ειδικά όταν πρόκειται για συσκευές-ψυγεία, αποθηκευτικούς χώρους με μηχανικούς μηχανισμούς και κάθε είδους συσκευές που επισκευάζονται μόνο από ειδικούς, καλό είναι -όσο αυτό είναι δυνατόν- να αποφεύγονται τα μεταχειρισμένα.

Ένα άλλο μειονέκτημα των μεταχειρσμένων είναι ότι έχουν σχεδιαστεί για άλλους χώρους, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο λειτουργικά στο δικό μας κατάστημα και να μην ταιριάζουν αισθητικά στον χώρο μας.

Η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθούμε σε επαγγελματίες, που ασχολούνται με τον εξοπλισμό εστιατορίων, για να αποκτήσουμε αυτό που ακριβώς χρειαζόμαστε.
Εξοπλισμός εστιατοριών και Innovo
H Innovo Constructions είναι μια εταιρία που αναλαμβάνει να κατασκευάσει τον εξοπλισμό και τα έπιπλα διακόσμησης για εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης. Φροντίζει να προμηθεύει τα καταστήματα με έπιπλα μοναδικά και πρωτότυπα, τα οποία εκτός από ιδιαίτερη αισθητική χαρίζουν και την απαιτούμενη λειτουργικότητα του χώρου. Με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της κατασκευής και εξοπλισμού χώρων εστίασης, εγγυάται την ποιότητα κατασκευής και την άρτια τοποθέτησή τους στον χώρο. Υψηλής ποιότητας εξοπλισμός σε προσιτές τιμές.

Ότι κι αν επιλέξουμε στο τέλος, ότι ύφος θέλουμε να προσδίδει η επιχείρησή μας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι η ποιότητά μας είναι το Α και το Ω για το κύρος της επιχείρησής μας. Βάλτε τη φαντασία σας , το χαρακτήρα σας και την αισθητική σας πινελιά, στην επιλογή και σχεδίαση του εστιατορίου σας!