Σκόρπιες ιδέες για έπιπλα φαρμακείου

Αν το κατάστημά σας είναι τόσο παλιό ώστε να χρειάζεται ριζικές αλλαγές, κάντε τες. Ανακαινίστε τον χώρο σας. Ξηλώστε παλιά πατώματα, συρταριέρες, σταυρούς και έπιπλα και δημιουργήστε έναν ελκυστικό χώρο. Προσθέστε φως, σύγχρονα stand προώθησης προϊόντων, ευδιάκριτους από τον δρόμο σταυρούς και βάλτε ένα απαλό αρωματικό χώρου. Κάντε ότι περνά από το χέρι σας για να εξυγχρονήσετε το φαρμακείο σας και θα το διατηρήσετε για πολλά χρόνια ακόμα.

Ένα φαρμακείο στις μέρες μας πρέπει να εργαστεί περισσότερο για να προσελκύσει νέους πελάτες αλλά και να διατηρήσει τους υπάρχοντες. Και αυτό συμβαίνει και λόγο της οικονομικής κατάστασης στην χώρα αλλά και λόγο της άνθισης των διαδικτυακών φαρμακείων που παρέχουν προϊόντα ομορφιάς, συμπληρώματα διατροφής και άλλα φαρμακευτικά προϊόντα που σε άλλες περιπτώσεις θα κατέληγαν στο φυσικό κατάστημα για να τα αγοράσουν.

Στην περίπτωση των φαρμακείων, ο χώρος παίζει ρόλο. Το κατάστημά σας θα πρέπει να είναι προσεγμένο. Τα επιπλα φαρμακειου να είναι καινούρια ή καλοδιατηρημένα. Ο φωτισμός να είναι επαρκής. Η μυρωδιά να είναι απαλή και να μην θυμίζει νοσοκομείο. Αν ο χώρος σας είναι παλιός, ανακαινίστε τον. Είναι μέρος του marketing, της διαφήμισης.

Ο εξοπλισμoς φαρμακειου θα πρέπει σίγουρα να είναι σύγχρονος αλλά η διακόσμηση όχι. Αν καταφέρετε να κάνετε κάτι τέτοιο, θα δείξετε στην τοπική σας κοινωνία, ότι ενδιαφέρεστε για την εμφάνιση και την ομορφιά του καταστήματός σας. Αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις σας. Οι πελάτες ενδιαφέρονται πλέον και για την εμφάνιση του μαγαζιού που προτιμούν. Αρχίζουν να αποκλείουν κακοδιατηρημένα ή βρώμικα καταστήματα.

Οι σταυροι φαρμακειων δεν είναι και πολύ δυσεύρετοι. Υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρίες που αναλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση και διακόσμηση φαρμακείων. Στις υπηρεσίες τους συνήθως περιλαμβάνουν και σταυρούς από τους οποίους μπορεί να επιλέξει ο φαρμακοποιός ποιον επιθυμεί να τοποθετήσει.

Ακόμα, είναι σημαντικό το φαρμακείο σας να βρίσκετε σε ένα κεντρικό μέρος από το οποίο περνάει πολύ κόσμος καθημερινά. Αν υπάρχουν κοντά και άλλα εμπορικά καταστήματα είναι πολύ πιθανό το φαρμακείο σας να γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερους πελάτες και μόνο και μόνο που θα βλέπουν το φαρμακείο σας ή τον σταυρό του φαρμακείου σας αυτό θα είναι διαφήμιση για εσάς. Η ανακαίνιση του φαρμακείου σας πρέπει να γίνει μεθοδικό τρόπο.

Σίγουρα κατά την διάρκεια μιας ανακαίνισης θα θέλατε να αλλάξετε τα επιπλα φαρμακειου και να γίνουν όλα καινούρια. Αλλά αξίζει –κυρίως οικονομικά- μια τέτοια προσπάθεια; Ορισμένα σημεία του καταστήματος ίσως μπορούν να μείνουν ως έχουν, με κάποιες μικρές αλλαγές. Αυτά τα σημεία είναι εκείνα που δεν επισκέπτεται ο πελάτης. Συζητήστε με την κατασκευαστική εταιρία το επιπλέον κόστος για την ανακαίνιση ενός χώρου, και αποφασίστε ανάλογα με την τσέπη σας.