Βήμα-βήμα η δημιουργία μιας σελίδας για Affiliate Marketing

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι γύρω από το μάρκετινγκ θυγατρικών. Ότι η δημιουργία και η διαχείριση μιας online επιχείρισης είναι εύκολο πράγμα. Ότι μπορεί κάποιος να κάνει μια περιουσία στην στιγμή. Ακόμη και αν ρωτήσετε αυτούς που έχουν κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα περιουσία, από το affiliate marketing, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι στάθηκαν πολύ τυχεροί.

Αν σκοπεύετε να στήσετε την δική σας επιχείριση affiliate marketing, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια συγκεκριμένα βήματα:
  1. Καταρχάς να αποφασίσετε για το θέμα της σελίδας σας. Θα πρέπει να υπάρχουν προϊόντα και υπηρεσίες, που να πωλούνται γύρω από αυτό και να είστε γνώστης τους.
  2. Το επόμενο βήμα είναι η αγορά του domain. Πρέπει να είναι απολύτως σχετικό με το θέμα σας και αν είναι δυνατόν, να περιέχει τον βασικό σας όρο. Είναι καλό να προηγηθεί έρευνα λέξεων κλειδιών, για να ξέρετε εκ των προτέρων τί και πώς ακριβώς το ζητάει ο κόσμος στις μηχανές αναζήτησης. Η ιδανική κατάληξη είναι το .com ή το .gr αν περιοριστείτε στον ελληνικό χώρο. 
  3. Μετά θα περάσετε στον σχεδιασμό της σελίδας. Αν δεν έχετε γνώσεις πληροφορικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν πλατφόρμες και εργαλεία που υπάρχουν στο ίντερνετ. Αν έχετε σκοπό να επενδύσετε χρήματα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για την κατασκευή της. Η σελίδα θα χτιστεί γύρω από τις λέξεις κλειδιά που έχετε βρει κατά την προηγούμενη έρευνά σας.
  4. Το κλειδί για να φέρετε και να κρατήσετε τους επισκέπτες σας, είναι το περιεχόμενο. Υψηλής ποιότητας άρθρα, χωρίς αντιγραφές και αναμασήματα άλλων ιστοσελίδων. Γι’ αυτό και σαν προϋπόθεση για να ξεκινήσετε, ήταν η γνώση του θέματος. Η καλή γνώση αυτού θα κάνει διασκεδαστική την συγγραφή άρθρων.
  5. Έπειτα θα περάσετε στην έρευνα για affiliate προγράμματα. Πρέπει να χτενίσετε το διαδίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα ή μπορεί να αλλάζετε πρόγραμμα συχνά.
  6. Φτιάξτε τα δικά σας διαφημιστικά κείμενα, όσο πιο πρωτότυπα και ελκυστικά μπορείτε. Εισάγεται τους συνδέσμους που οδηγούν στον έμπορο.
  7. Μην προσθέτετε άλλους συνδέσμους για περισσότερη πληροφόρηση από άλλες ιστοσελίδες, στους επισκέπτες σας. Αφήστε τους να σχηματίσουν την εντύπωση μιας επαγγελματικής και όχι προσωπικής ιστοσελίδας.
  8. Τέλος, θα καταχωρίσετε την σελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης και σε όσους εμπορικούς καταλόγους μπορείτε στο διαδίκτυο. Έτσι θα αυξήσετε την κυκλοφορία σας.
  9. Από δω και πέρα θα συνεχίσετε να προσθέτετε ποιοτικό περιεχόμενο, θα παρακολουθείτε τον αριθμό και την συμπεριφορά των επισκεπτών σας και θα βελτιώνεστε. Όσο βελτιώνεστε εσείς, θα βελτιώνεται και η πορεία της σελίδας σας. Και μην ξεχνάτε να μένετε πάντα ενήμεροι για το αντικείμενό σας