Γενικά για τις αιμορροΐδες

απεικονιση των αιμορροίδων

Οι αιμορροΐδες αναγνωρίζονται ως μία από τις πιο κοινές ιατρικές καταστάσεις στον γενικό πληθυσμό. Είναι κλινικά χαρακτηρισμένο από ανώδυνη αιμορραγία από το ορθό κατά τη διάρκεια της αφόδευσης με ή χωρίς προεξέχοντα πρωκτικό ιστό.

Γενικά, οι αιμορροΐδες μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: εσωτερική αιμορροΐδα και εξωτερική αιμορροΐδα. Η εξωτερική αιμορροΐδα συνήθως δεν απαιτεί ειδική θεραπεία εκτός εάν γίνεται οξεία θρόμβωση ή προκαλεί δυσφορία στους ασθενείς. Εν τω μεταξύ, οι χαμηλού βαθμού εσωτερικές αιμορροΐδες μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή και με μη-λειτουργικά μέτρα (όπως σύνδεση με ελαστικό λαιμό και σκληροθεραπεία με ένεση).

Η χειρουργική επέμβαση ενδείκνυται για υψηλές κλινικές εσωτερικές αιμορροΐδες, ή όταν έχουν αποτύχει μη επιχειρησιακές προσεγγίσεις ή επιπλοκές. Αν και η αιμορροϊδεκτομή αποκοπής παραμένει η βασική λειτουργία για προχωρημένες αιμορροΐδες και περίπλοκες αιμορροΐδες, πολλές χειρουργικές επεμβάσεις (συμπεριλαμβανομένης της αιμορροϊδεκτομής Ligasure, doppler-καθοδηγούμενης αιμορροϊδικής αρτηρίας και συστολής αιμορροειδοπυρίτιδας) έχουν εισαχθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθεί ο πόνος μετά την αιμορραγία.

 
Αιμορροίδες γυναίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου