Η δουλειά πριν τις 10 το πρωί δεν κάνει καλό στην υγεία μας!

Απίστευτο και όμως αληθινό ! Όλοι μας γνωρίζουμε πως υπάρχουν άτομα τα οποία μπορούν να ξυπνούν πολύ πρωί και να ξεκινήσουν αμέσως τη δουλειά τους και πως υπάρχουν και άλλα που αδυνατούν να σηκωθούν πριν τις 9 αλλά και να λειτουργήσουν μέχρι κάποια συγκεκριμένη ώρα. 

Αν ανήκετε στη δεύτερη ομάδα μπορείτε πλέον να υποστηρίζετε ότι είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν είναι καλό για την υγεία σας να εργάζεστε τόσο πρωί! Όλα αυτά βέβαια σύμφωνα με ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. 
Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας μετά από διάφορα τεστ και παρακολούθηση της συμπεριφοράς αλλά και τις παραγωγικότητας 1000 ατόμων όλων των ηλικιών κατέληξε στα εξής πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα: 
  • Πρώτα από όλα διαπίστωσε ότι τα άτομα που ξυπνούν μετά τις 10 και αρχίζουν να εργάζονται μετά από την συγκεκριμένη ώρα είναι πιο παραγωγικά και πιο αποδοτικά στην εργασία τους. 
  • Από την άλλη πλευρά όσοι ξεκινούν να εργάζονται πριν τις 10 χάνουν πολύ πιο γρήγορα την ενέργεια τους αλλά και τη συγκέντρωσή τους. 
  • Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βάσει των αποτελεσμάτων που συνέλεξε αποδεικνύεται ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι προγραμματισμένος να αποδίδει καλά πριν από μία συγκεκριμένη ώρα. 
  • Μάλιστα χρειάζονται μήνες ολόκληροι αν όχι και χρόνια για να μπορέσει ένας οργανισμός να συνηθίσει να εργάζεται πριν τις 10 το πρωί , για να μπορέσει θα λέγαμε να "επαναπρογραμματιστεί " και να μπορεί να λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά με εκείνους που εργάζονται μετά τη συγκεκριμένη ώρα.