Λόγοι που κάποιοι άνθρωποι πεινούν πιο γρήγορα από άλλους

Υπάρχουν κάποια άτομα που μπορούν όλη τη μέρα να φάνε ένα μόνο γεύμα και να μην πεινάνε το υπόλοιπο χρονικό διάστημα και από την άλλη υπάρχουν άτομα που χρειάζονται συνέχεια γεύματα για να νιώθουν το στομάχι τους γεμάτο. 

Ανάλογα με τον οργανισμό αυτό το διάστημα ποικίλει από 2 με 5 ώρες. Ποιος είναι όμως ο λόγος που αυτά τα άτομα πεινάνε συνέχεια? Πρώτα από όλα μερικά άτομα έχουν πολύ καλό μεταβολισμό και πολύ γρήγορο. Αυτό σημαίνει ότι μεταβολίζουν γρήγορα τις τροφές που τρώνε και για αυτό το λόγο έχουν και πιο γρήγορα το αίσθημα της πληρότητας αλλά και της πείνας. 
Επίσης η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων δεν δημιουργεί το αίσθημα της πληρότητας στο στομάχι μας αλλά αντίθετα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο . Αυτές οι τροφές είναι κυρίως οι επεξεργασμένες τροφές όπως τα μπισκότα το ψωμί και οι σαλάτες. Τέλος οι ορμόνες παίζουν και εδώ έναν σημαντικό ρόλο. 

Οι ορμόνες μπορεί δηλαδή να μας δημιουργήσουν ένα συνεχές αίσθημα πείνας ή λαιμαργίας με αποτέλεσμα να θέλουμε να τρώμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.