Μετακόμιση ώρα μηδέν

Οι μεταφορές-μετακομίσεις αποτελεί πάντα έναν βασικό… «πονοκέφαλο» για οποιονδήποτε την επιχειρεί. Εμείς, ρωτήσαμε τους ειδικούς μεταφορείς και μοιραζόμαστε μαζί σας τις συμβουλές τους για το θέμα.

Η ανάγκη μας για την οικονομικότερη λύση μεταφοράς, πολλές φόρες μας οδηγεί στη λανθασμένη επιλογή μιας μεταφορικής εταιρείας ή ιδιώτη μεταφορέα. Συνήθως, επιλέγουμε τη χαμηλότερη τιμή, χωρίς να προσέχουμε το αν προσφέρεται η απαραίτητη τεχνογνωσία στη σωστή και αποτελεσματική μεταφορά των προσωπικών μας αντικειμένων. Μία έμπειρη μεταφορική εταιρεία μπορεί να καθοδηγήσει τον πελάτη, έτσι ώστε να μειώσει σημαντικά το κόστος της μεταφοράς και να τον συμβουλεύσει κατάλληλα για να συσκευάσει ο ίδιος σωστά τα αντικείμενα που θέλει να μεταφέρει, ώστε να πετύχει όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές κατά τη μετακίνηση.

Συσκευάστε σωστά τα εύθραυστα αντικείμενα
Προκειμένου να συσκευάσουμε σωστά γυάλινα ή άλλα εύθραυστα αντικείμενα σε κιβώτιο, θα πρέπει να ακολούθήσουμε τα παρακάτω βήματα:
Κλείνουμε πολύ καλά με ταινία την κάτω πλευρά του κιβωτίου σταυρωτά.
Τυλίγουμε προσεκτικά τα γυαλικά με πλαστικό φύλλο με φυσαλίδες αέρα.
Χρησιμοποιούμε κατάλληλα υλικά για τη συσκευασία κάθε αντικειμένου, όπως φύλλο φυσαλίδας για εύθραυστα και έπιπλα, χαρτόνι για ηλεκτρικές συσκευές, κουβέρτες για πιάνο, πίνακες, φωτιστικά.
Τα τοποθετούμε στο κιβώτιο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους.
Σε περίπτωση που υπάρχουν κενά, τα γεμίζουμε με πρόσθετα φύλλα φυσαλίδας.
Κλείνουμε καλά το κουτί με ταινία.
Γράφουμε έξω από το κουτί συνοπτικά το περιεχόμενο του κουτιού και σε ποιο χώρο αντιστοιχεί (π.χ. γυαλικά σαλονιού, γυαλικά κουζίνας, πιάτα, ποτήρια κτλ.)

Σε αυτή την διαδικασία, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι εκτός από τις πολύ χρήσιμες συμβουλές της οικονομικης μεταφορικης εταιρείας για το σωστό πακετάρισμα των αντικειμένων του, μπορεί να προμηθευτεί από τον εκάστοτε μεταφορέα τα υλικά συσκευασίας σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή του εμπορίου.

Άλλα χρήσιμα μυστικά
Πρέπει να διατηρούμε χαμηλό βάρος στις κουτές που γεμίζουμε. Αυτό εξασφαλίζει την πιο εύκολη και ασφαλή μεταφορά τους, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να ανοίξουν καταστρέφοντας ή φθείροντας το περιεχόμενό τους.


Επίσης, ποτίζουμε τις γλάστρες μερικές ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία μετακόμισης για να είναι πιο ελαφριές και να μην λερώσουν άλλα αντικείμενα που πιθανόν να έρθουν σε επαφή μαζί τους κατά τις μετακομισεις.
Η μεταφορά των βαρέων ή εύθραυστων αντικειμένων, αλλά και των πακέτων μιας μετακόμισης μπορεί να πραγματοποιηθεί από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντός μας. Σαφώς, μειώνουμε σημαντικά το κόστος της μετακόμισης με αυτόν τον τρόπο, αν και κάτι τέτοιο ενέχει τον κίνδυνο να καταστραφούν ή να φθαρούν τα αντικείμενα από άπειρους χειρισμούς κατά τη φορτοεκφόρτωση και τη μεταφορά τους στον τελικό προορισμό.
Είναι πολύ σημαντική η επιλογή της μεταφορικής εταιρείας ή του μεμονωμένου μεταφορέα που θα αναλάβει τις μεταφορες, μετακομισεις σας και μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα, την ασφάλεια, την συμβουλή, τη συνεργασία και το αποτέλεσμα της μεταφοράς. Το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας μπορεί να έρχθει στο χώρο σας για να αξιολογήσει τη μετακόμιση πριν αυτή πραγματοποιηθεί και να σας παράσχει τις κατάλληλες συμβουλές για τον αριθμό των μεταφορέων που κρίνεται απαραίτητος για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά των αντικειμένων σας, το σωστό πακετάρισμα, τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση επίπλων ή άλλων συσκευών.

Πηγή: Vrisko