Μετακομίσεις, ένας πραγματικός εφιάλτης στην πόρτα μας

Αρκετές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε φάτσα σε πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες μπορούν να επιφέρουν συχνά και σημαντικές αλλαγές. Μια από αυτές τις αποφάσεις είναι και η μετακόμιση σε ένα νέο σπίτι. Οι μετακομίσεις είναι μια εμπειρία ζωής, η οποία αλλάζει την ζωή μας και οδηγεί την σκέψη μας αναπόφευκτα σε καινούριους δρόμους. Το νέο σπίτι αποτελεί και μια νέα πρόκληση για εμάς. Είναι σημαντικό να οργανώσουμε σωστά τις μεταφορες μετακομισεις μας, από το πρώτο κιόλας σημείο εκκίνησης της επιλογής του νέου σπιτιού, μέχρι και την τελική εγκατάστασή μας εντός του χώρου.

Η μετακόμιση είναι πολύ προσωπική κίνηση. Μιλάμε για τα πράγματά σου που πρέπει να ταξιδέψουν μερικά χιλιόμετρα για να τοποθετηθούν κάτω από νέα στέγη. Κι όσο κι αν η συναισθηματική σου νοημοσύνη υπαγορεύει να αφήσεις τα έπιπλα στο έλεος του μεταφορέα, οφείλεις να γίνεις λίγο πιο συναισθηματικός. Και να φροντίσεις να μεταφερθούν όλα ακέραια.
Astra: Μεταφορες μετακομισεις

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι τα περισσότερα από τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας λύνονται ευκολότερα όταν δεν μας απασχολεί πολύ ο παράγων του κόστους. Το ίδιο συμβαίνει και με τις μεταφορες μετακομισεις.  Αν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε την κατάλληλη αμοιβή, υπάρχουν ειδικευμένα γραφεία μεταφορών που αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία, δηλαδή να συσκευάσουν τα πράγματά σας, να τα μεταφέρουν στην καινούργια κατοικία σας και να τα τοποθετήσουν στις θέσεις που εσείς θα υποδείξετε. Επιπλέον σας παρέχουν εγγύηση για την ασφαλή μεταφορά της οικοσκευής σας και προσαρμόζονται στα χρονικά περιθώρια που εσείς θα θέσετε.

Η συνήθης διαδικασία που ακολουθείται από τις εταιρείες μεταφορών ξεκινά με την κοστολόγηση που γίνεται με έγγραφη προσφορά του γραφείου στο οποίο θα απευθυνθείτε. Ένας υπάλληλος από το γραφείο θα επισκεφθεί το σπίτι σας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και δέσμευση, θα εκτιμήσει το σύνολο των υπό μεταφορά πραγμάτων και θα σας ορίσει την τιμή μεταφοράς. Το συνολικό κόστος της μεταφοράς εξαρτάται άμεσα από τις υπηρεσίες που θα σας προσφερθούν και από το αν θα χρησιμοποιηθούν ειδικά μηχανήματα ή όχι. Το κόστος επίσης εξαρτάται από τον όροφο στον οποίο βρίσκεται το σπίτι σας και από το αν διαθέτει ασανσέρ.


Σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε κάνει μεταφορες μετακομισεις και ξέρουμε τι άγχος προκαλεί και μόνο η ιδέα. Σε μία μετακόμιση για να μη τρέχουμε σαν τρελοί και δεν έχουμε αποτέλεσμα το πάν είναι η οργάνωση και η μεθοδικότητα. Το βασικότερο πρόβλημα όλων αυτών που μετακομίζουν είναι αν ο μεταφορέας προσέξει τα πράγματα της οικοσκευής τους και αν έχουν απώλειες. Πολύ από εμάς δεν είμαστε αυστηροί με του μεταφορείς με αποτέλεσμα πολλές φορές να θρηνούμε αγαπημένα μας αντικείμενα.

Ένα καλό αμπαλάρισμα των μικροαντικειμένων είναι από φύλλα εφημερίδας. Κάντε μία βόλτα στην αγορά της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας και θα δείτε ότι υπάρχουν πολλές free press εφημερίδες μαζέψτε μία αρμαθιά και ξεκινήστε το πακετάρισμα. όταν πρόκειται για υαλικά καλό θα ήταν να μην είναι πολύ βαριές οι κούτες γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να στριμωχτούν τα πράγματα κατά τις πρόχειρες μεταφορες μετακομισεις και να σπάσουν από την πίεση ή να ανοίξει η κούτα από κάτω οπότε γεμίστε τα κενά της κούτας με χαρτιά.