Διαγωνισμοί με δώρα στα social media

Σύμφωνα με την Jupiter Research, το 80% των χρηστών Internet έχουν συμμετάσχει σε μία κλήρωση ή διαγωνισμό μέσα στον τελευταίο χρόνο ενώ ένα 50% παίρνει μέρος τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι οι επιχειρήσεις που “τρέχουν” τέτοιους διαγωνισμούς έχουν διπλάσιους fans στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης απ’ ότι επιχειρήσεις που δεν κάνουν τέτοιες δράσεις.

Η διάδραση (engagement) με τους facebook fans σας είναι εξαιρετικά σημαντική μιας και έχει αποδειχθεί ότι το 79% αυτών είναι πιο πιθανό να εμπιστευτούν ή να κάνουν μια αγορά από ένα brand το οποίο έχουν ήδη κάνει Like στο facebook!
Η Facebook Page που δημιουργήσατε για την εταιρεία σας τα πηγαίνει εξαιρετικά. Έχετε ήδη αρκετές χιλιάδες μέλη και αναρωτιέστε πώς θα εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνoυν τα social media με τον καλύτερο τρόπο. Και τότε σας έρχεται η φαεινή ιδέα: θα κάνουμε έναν διαγωνισμό! Λυπάμαι αλλά χάσατε. Εδώ και αρκετό διάστημα το Facebook έχει βάλει αμέτρητους περιορισμούς σε θέματα διαγωνισμών και κληρώσεων. Και απαγορεύει σχεδόν τα πάντα. Στόχος του είναι να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε κάποια δικαστική διαμάχη που θα ξεκινήσει κάποιος που δυσαρεστήθηκε από την διοργάνωση ή την έκβαση ενός διαγωνισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ είναι ο παράδεισος των αγωγών. Ζητάς ό,τι σου κατέβει και περιμένεις να δεις τι θα σου επιδικάσει το δικαστήριο. Και όπως είναι λογικό, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιείται εντός του FB, στρέφεσαι και εναντίον του. Επειδή αμέλησε να ελέγξει κάτι ή επέτρεψε σιωπηρά κάτι άλλο.

Πέρα από τα social media στο ίντερνετ υπάρχουν και αρκετές ιστοσελίδες όπου είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι  διαγωνισμοι με δωρα. Ακολουθούν κάποιες από αυτές.

diagonismos.gr
kerdise-to.gr
diagonismoidwra.gr
e-contest.gr
kalitixi.com
babysmart.gr
tixerakias.com
mydiagonismoi.gr
mydiafimisi.gr
globalikeme.com
http://www.getprize.gr/
 http://kerdiseto.blogspot.com/
 http://www.diagwnismoi.gr/
 http://www.tixerakias.com/
 http://www.feellucky.gr/
http://fridge.gr/
 http://www.contests.gr/
http://www.diagonismoidwra.gr/
www.beefree.gr
Clicknwin.gr