Έπιπλα κήπου

Από πολύ παλιά, τα έπιπλα κήπου έχουν γίνει ένας δημοφιλής τρόπος να διακοσμηθούν οι κήποι. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι αυτά τα έπιπλα μπορούν εύκολα να διαρκέσουν για πολλά έτη με την κατάλληλη συντήρηση, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακόμα τα κομμάτια στους κήπους τους που έγιναν στη βικτοριανή εποχή. Τα έπιπλα κήπων μετάλλων προσθέτουν και ένα κλασικό ύφος και τη διάρκεια, τα οποία απαιτούν να πρέπει να θεωρηθεί ως προτιμημένη επιλογή των επίπλων κήπων.
Οι επιλογές κυμαίνονται από το σύγχρονο ελαφρύ αργίλιο ως τον παραδοσιακότερο σίδηρο και πρέπει να είναι δυνατό να ληφθεί το τέλειο κομμάτι των επίπλων κήπων μετάλλων για τον κήπο σας. Μερικές καρέκλες μετάλλων και ένας πίνακας bistro είναι μια κλασική προσθήκη περιοχή ακόμη και στη μικρότερη patio ή πεζουλιών. Αυτά τα κομμάτια επίπλων είναι συχνά ελαφριά και επομένως αρκετά φορητός, έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιοχές του κήπου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τις αλλαγές που συνεχίζονται στον κήπο σας, είτε σε καθημερινή βάση είτε κατά τη διάρκεια των εποχών.

Ένα άλλο κλασσικό κομμάτι των επίπλων κήπων μετάλλων είναι ο ενιαίος περίκομψος πάγκος σιδήρου, ο οποίος μπορεί πραγματικά να θέσει μακριά έναν βικτοριανό κήπο ύφους. Αυτοί οι πάγκοι είναι άριστα σημεία εστίασης και μπορούν να ντύσουν επάνω τα λιγότερο ενδιαφέροντα τμήματα του κήπου. Ένας πάγκος σιδήρου μπορεί πραγματικά να προσθέσει κάποιο ενδιαφέρον σε ένα σκιερό σημείο. Ο πάγκος σιδήρου δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί για να καθίσει επάνω. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν πάγκο σιδήρου κάτω από το δέντρο και να τοποθετήσετε έπειτα διάφορα δοχεία γύρω από τον. Τελικά τοποθετήστε ένα μεγάλο δοχείο των impatiens ή ένα άγαλμα κήπων στον πάγκο.

Εάν ο κήπος σας δεν έχει πολύ χρώμα, θα μπορούσατε να επιλέξετε μερικές καρέκλες μετάλλων σε διάφορα χρώματα. Αυτοί θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μπροστά από τους αειθαλείς θάμνους, και κάνουν πραγματικά μια δήλωση. Αφ' ετέρου, εάν τον κήπο σας γεμίζουν με τα λουλούδια, μπορείτε να θελήσετε να επιλέξετε τα έπιπλα μετάλλων με τα πιο ουδέτερα παραδοσιακά χρώματα όπως μαύρος ή άσπρος για να προσθέσετε ένα πιο ήρεμο στοιχείο στον κήπο.

Σιγουρευτείτε ότι προσθέτετε μια αφή της άνεσης στον κήπο σας με μια καρέκλα σαλονιών μετάλλων. Οπλισμένες με ένα καλό βιβλίο και ένα φλυτζάνι του παγωμένου τσαγιού, αυτές οι καρέκλες είναι ο τέλειος τρόπος για σας να χαλαρώσετε σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα Σαββατοκύριακου.

Τέλος, μην ξεχάστε για τα πιό πρόσφατα έπιπλα κήπων αργιλίου. Αυτά τα κομμάτια είναι εξαιρετικά εύκολο να φληθούν γύρω και μπορούν συχνά να διπλωθούν για την εύκολη αποθήκευση. 
Εάν πάλι προτιμάτε τα ξύλινα επιπλα κηπου παρακάτω παραθέτουμε μερικές συμβουλές για τη διατήρησή τους. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από μασίφ ξύλο μπορεί να διατηρούνται σε άψογη κατάσταση - από καλοκαίρι σε καλοκαίρι - απλά ακολουθώντας μερικά εύκολα βήματα.
  • Στρώστε μία στερεή επιφάνεια με εφημερίδες, για να μπορέσετε να δουλέψετε με άνεση.
  • Τρίψτε καλά την επιφάνεια του επίπλου που θέλετε να βάψετε, με τριβείο για καλύτερο αποτέλεσμα και χρησιμοποιώντας λεπτό γυαλόχαρτο.
  • Απομακρύνετε εντελώς το προηγούμενο στρώμα μπογιάς, βερνικιού ή λούστρου έτσι ώστε η επιφάνεια να γίνει απόλυτα λεία. 
  • Αφού ολοκληρώσετε το τρίψιμο καθαρίστε κάθε ίχνος σκόνης.
  • Περάστε με πινέλο ή ρολό ένα χέρι βελατούρα, που θα κάνει την επιφάνεια ακόμα πιο ομοιόμορφη και έτοιμη να εφαρμόσετε την μπογιά.
  • Αφήστε να στεγνώσει εντελώς και ξανατρίψτε απαλά με ένα πολύ ψιλό γυαλόχαρτο.
  • Βάψτε ολόκληρο το έπιπλο με οικολογικά – υδατοδιαλυτά βερνίκια εξωτερικής χρήσης, ώστε να έχει την υφή και την μορφή που θέλετε.

Έξτρα συμβουλές
  1. Προμηθευτείτε τα ειδικά προϊόντα με εντομοκτόνο ή μυκητοκτόνο που θα προσφέρουν επιπλέον προστασία στα καινούργια έπιπλα σας
  2. Αν πλένετε την βεράντα σας ή τον κήπο με λάστιχο φροντίστε να μην πέφτει νερό πάνω στα έπιπλα.
  3. Φροντίστε, ειδικά τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, να τα τοποθετείτε σε σκιερό σημείο καθώς ο δυνατός ήλιος τα φθείρει.
  4. Αν ο σκελετός τους είναι συναρμολογημένος αποφύγετε να τα σέρνετε καθώς είναι πολύ πιθανό να χαλαρώσουν οι ενώσεις και ο σκελετός να παραμορφωθεί με το πέρασμα του χρόνου.