Όλοι οι τύποι ιστοσελίδων δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των επισκεπτών, στον ίδιο βαθμό. Οι λόγοι είναι πολλοί. Το είδος της κατασκευής τους και το περιεχόμενο τους είναι οι κυριότεροι. οι σελίδες που βασίζονται στο web.2 είναι πολύ φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης. Αντίθετα ένα e-shop είναι στην χειρότερη δυνατή θέση. Μια ενημερωτική ιστοσελίδα ή ένα blog έχει πολύ πλούσιο περιεχόμενο το οποίο και ανανεώνεται συχνά. Αντίθετα μια εμπορική ιστοσελίδα έχει στατικό περιεχόμενο.
Οι τακτικές που αναφέρονται παρακάτω είναι γενικής φύσης και δεν μπορούν να εφαρμοστούν απόλυτα σε όλους τους τύπους των σελίδων. Στις εμπορικές ιστοσελίδες και τα e-shop, θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η συνδρομή κάποιου επαγγελματία. Σε χώρους όπου εμπλέκονται χρήματα, πρέπει και σεις να χρησιμοποιήσετε τα ίδια όπλα με τους ανταγωνιστές σας. Άλλωστε επιχείρηση χωρίς επένδυση, είναι δύσκολο να σταθεί στον ανταγωνισμό ακόμα και στο διαδίκτυο.
Αντίθετα, προσωπικές ιστοσελίδες, μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά χρησιμοποιώντας τις τακτικές που αναφέρονται στο βιβλίο. Με σχέδιο και υπομονή θα βλέπουν τις επισκέψεις τους να αυξάνονται συνεχώς.
- Καταχωρίστε την σελίδα σας σε όσους διαδικτυακούς καταλόγους μπορείτε. Μπορεί να λάβετε μεγάλο αριθμό επισκέψεων από εκεί. Οι αναζητήσεις στους καταλόγους εμφανίζονται και στα οργανικά αποτελέσματα της Google. Πιθανότατα θα λάβετε επισκέψεις από τη Google, μέσω κάποιου καταλόγου. Υπάρχουν πάνω από 50 Ελληνικοί κατάλογοι χιλιάδες άλλοι στο εξωτερικό.
- Φτιάξτε ένα blog και συνδέστε το με την σελίδα σας. Σε όλα τα κείμενα του blog σας και σε εμφανή σημείο στην αρχική του σελίδα, τοποθετείστε συνδέσμους προς την σελίδα σας. Το blog θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά. Μην δίνετε στους επισκέπτες του blog, την δυνατότητα να το εγκαταλείψουν, μέσω κάποιου άλλου συνδέσμου. Οι σύνδεσμοι του blog , θα είναι μόνο προς την σελίδα σας.
- Συμμετέχετε σε φόρουμ που επιτρέπουν την τοποθέτηση συνδέσμου στην υπογραφή σας. Ένα φόρουμ με περιεχόμενο σχετικό με την σελίδα σας, είναι σίγουρο ότι θα φέρει πολλούς επισκέπτες.
- Χρησιμοποιήστε την ίδια τακτική και σε σελίδες με περιεχόμενο σχετικό με την δική σας σελίδα και που επιτρέπονται τα σχόλια. Πάντα βέβαια εάν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής συνδέσμου.
- Προσθέστε σύνδεσμο προς την σελίδα σας, σε όλα τα online προφίλ που έχετε δημιουργήσει. Δώστε και πρόσθετες πληροφορίες για την σελίδα σας. Όσα περισσότερα προφίλ έχετε τόσο μεγαλύτερες γίνονται οι πιθανότητες, να ανακαλύψουν και άλλοι άνθρωποι την ιστοσελίδα σας.
- Χρησιμοποιήστε τους καταλόγους καταχώρησης άρθρων, για την προώθηση της σελίδας σας. Στα άρθρα που θα υποβάλετε, θα έχετε ενσωματώσει συνδέσμους προς την σελίδα σας. Υπάρχουν αμέτρητα τέτοια sites. Κάντε μια έρευνα, για να βρείτε σε ποια από αυτά οι επισκέπτες, ενδέχεται να ψάχνουν για θέματα σχετικά με την δική σας σελίδα. Η συστηματική καταχώρηση άρθρων είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την προώθηση ιστοσελίδων. Τα άρθρα δεν είναι απαραίτητα να αποτελούν κομμάτι της σελίδα σας.
- Δώστε την ευκαιρία στους επισκέπτες σας, να γίνουν κομμάτι της σελίδας. Με την δημιουργία φόρμας σχολίων ή την ενσωμάτωση ενός online chat. δημιουργείτε στους επισκέπτες την αίσθηση της φιλικότητας. Είναι πολύ σημαντικό να νοιώθει κάποιος την ανάγκη να έρθει ξανά και ξανά στην σελίδα σας.