Τρόποι για να φέρεται επισκέπτες στην affiliate σελίδα σας

Ένας πετυχημένος affiliate πρέπει να έχει όλα τα εργαλεία του, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το domain, τη σελίδα, το περιεχόμενο και το affilate προγραμμα. Αυτοκίνητο όμως χωρίς καύσιμο δεν κινείται. Και επιχείρηση στο διαδίκτυο, χωρίς επισκέπτες δεν γίνεται. Ακόμα και η ωραιότερη σελίδα του κόσμου να σχεδιαστεί, αν δεν βρεθεί τρόπος να τη δει ο κόσμος, δεν μπορεί να έχει επιτυχία. Και καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν μπορεί ο ιδιοκτήτης της να φέρει επισκέπτες. Στο δίκτυο υπάρχουν πολλοί τρόποι να φέρει κάποιος επισκέψεις σε μια σελίδα. Σε όλους όμως τους τομείς υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός. Η απεραντοσύνη του ίντερνετ έχει γεννήσει αυτόν τον ανταγωνισμό ανάμεσα, σε παρόμοιες ιστοσελίδες. Παρακάτω ακολουθούν 8 τρόποι για να μπορέσει κάποιος να φέρει επισκέψεις σε μια affiliate σελίδα.
  • Οι μηχανές αναζήτησης. Με την χρήση των κατάλληλων λέξεων κλειδιών και την συστηματική βελτίωση του SEO, οι ιστοσελίδες ανεβαίνουν στην κατάταξη των μηχανών. Η εμφάνιση στην πρώτη σελίδα της Google, ισοδυναμεί με ένα σημαντικό αριθμό επισκέψεων. Στην Ελλάδα το 90% των αναζητήσεων γίνεται από την Google Search Engine.
  • Ανταλλαγή συνδέσμων. Βρείτε άλλους wsebmasters με σελίδες παρόμοιου περιεχομένου και ανταλλάξτε συνδέσμους. Η ύπαρξη συνδέσμων από σελίδες με σχετικό περιεχόμενο, μεταφράζεται σε ποιοτικές επισκέψεις και για τους δύο.
  • Μοναδικό περιεχόμενο. Η δημιουργία νέου, μοναδικού περιεχομένου με την χρήση των λέξεων κλειδιών, είναι ό,τι πιο ελκυστικό μπορείτε να κάνετε για τις μηχανές αναζήτησης.
  • Ad Swaps. Η ανταλλαγή διαφημίσεων μέσω email ή banners είναι ένας ακόμη τρόπος να σας επισκεφτούν νέοι άνθρωποι. Αν γίνετε μέλος μιας τέτοιας κοινότητας, θα επισκέπτεστε ιστότοπους άλλων και οι άλλοι θα επισκέπτονται το δικό σας.
  • Affliate network. Δημιουργώντας το δικό σας affiliate δίκτυο, πολλαπλασιάζετε τις πιθανότητες να σας επισκεφθούν χιλιάδες νέοι άνθρωποι. Το στήσιμο ενός τέτοιου δικτύου, είναι ικανό να εκτοξεύσει τις πωλήσεις σας.
  • Email Marketing. Η χρήση μιας λίστας με emails ατόμων σχετικών με το αντικείμενό σας, μπορεί να σας εξασφαλίσει έναν σταθερό αριθμό επισκέψεων και, αν καταφέρετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους, τότε σίγουρα θα αυξηθούν οι πωλήσεις σας. Το email marketing θεωρείται το πιο ισχυρό εργαλείο για όλες τις εμπορικές σελίδες. Θέλει όμως πάρα πολλή δουλειά για να αποδώσει.
  • Φόρουμ. Αν και αυτός ο τρόπος θεωρείται πια ξεπερασμένος, πάντα είναι αποδοτικός. Το δύσκολο με τα φόρουμ είναι ότι οι webmasters τους, δεν επιτρέπουν πια την τοποθέτηση συνδέσμων στα σχόλια, εκτός και αν κάποιος είναι τακτικός χρήστης. Χρειάζεται δηλαδή να ξοδέψετε πολύ χρόνο σε κάθε φόρουμ, για να δείτε αποτελέσματα.
  • Social Networks. Ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός τρόπος διάδοσης μιας ιστοσελίδας. Χρειάζεται ένα λογαριασμός facebook, twitter, google+ μερικούς φίλους για αρχή και συχνές καταχωρίσεις και ενημερώσεις. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι virus και τα νέα εξαπλώνονται ταχύτατα. Κάτι που γράφετε εσείς στον τοίχο σας στο facebook, μπορούν να το διαβάσουν οι φίλοι σας, οι φίλοι των φίλων σας και πάει λέγοντας.
Υπάρχουν και άλλες τακτικές για να φέρετε επισκέπτες στην affiliate σελίδα σας, αλλά δεν είναι τόσο αποδοτικοί. Η διαφήμιση, το offline marketing και τα bookmarking sites είναι μερικές από αυτές.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω στρατηγικών, είναι ικανός να δώσει τεράστια ώθηση σε μια σελίδα, και να εκτοξεύσει τις πωλήσεις. Η διατήρηση μιας σελίδας σε υψηλά επίπεδα επισκέψεων, είναι εξίσου δύσκολη και απαιτεί την συνεχή χρήση των παραπάνω στρατηγικών. Αυτός που θα καταφέρει να φέρει ανθρώπους, για να δούνε τί προσφέρει η σελίδα του, είναι σε καλό δρόμο!