Διακόσμηση παιδικού δωματίου

Η διακόσμηση και οι αποφάσεις που θα λάβετε για το παιδικό δωμάτιο, θα επηρεάσουν το πόσο χρόνο και πόσα χρήματα θα ξοδέψετε σε μια μελλοντική ανακαίνισή του. Τα χρώματα των τοίχων, οι παραστάσεις πάνω στον τοίχο και τα δάπεδα είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα της διακόσμησης.

διακόσμηση με αυτοκόλλητα τοίχου
Διακόσμηση δωματίου
Αν μέσα στις προθέσεις σας είναι να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο, τότε θα πρέπει άμεσα να καταστρώσετε ένα πλάνο. Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού, αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε τις μελλοντικές διακοσμητικές επιλογές σας καθώς το παιδί μεγαλώνει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βασικό συνδυασμό χρωμάτων και πάνω σ’ αυτόν να χτίζετε τη διακόσμηση του δωματίου με το πέρασμα των χρόνων. Αυτό θα είναι και το θεμέλιο για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Να θυμάστε πάντοτε ότι τα παιχνίδια των παιδιών αποτελούν διακοσμητικά αντικείμενα, και μπορείτε να αντλήσετε θέματα διακόσμησης από αυτά.

κουκέτα παιδικού δωματίου

Το χρώμα είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο. Αν κάτι δε σας αρέσει στα χρώματα των τοίχων είναι πολύ εύκολο να τους βάψετε. Όταν όμως διαλέγετε χρώματα να έχετε στο μυαλό σας τι ίσως θα κάνετε σε τρία ή πέντε χρόνια. Αν πρόκειται να βάψετε το δωμάτιο του μωρού σας αγοράστε καλά ποιοτικώς χρώματα και οικολογικά. Και μάλιστα αδιάβροχα. Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να πλύνετε τους τοίχους μία ή δύο φορές.

Από την άλλη πλευρά, αν αυτό που επιθυμείτε είναι κάτι γρήγορο ή σας αρέσουν οι συχνές αλλαγές, τότε επιλέξτε φθηνά χρώματα για το βάψιμο του παιδικού δωματίου. Γιατί να πληρώσετε ένα κάρο χρήματα για κάτι που σύντομα θα το αποσύρετε; Ότι κι αν επιλέξετε, να είστε πάντοτε σίγουροι ότι αγοράζετε χρώματα με λίγες ή καθόλου πτητικές οργανικές ενώσεις τα οποία είναι μη τοξικά. Αποφύγετε τους διαλύτες χρωμάτων κι αναζητήστε την ετικέτα οικολογικα χρωματα στα προϊόντα χρώματος που αγοράζετε για το παιδικό δωμάτιο.

Αν θέλετε να κάνετε μια τοιχογραφία, αλλά δεν εμπιστεύεστε την καλλιτεχνική σας επάρκεια – εδώ που τα λέμε ούτε κι εγώ εμπιστεύομαι τη δική μου – μπορείτε να επιλέξετε αυτοκόλλητα τοίχου. Ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα ονειρεμένο παιδικό ή εφηβικό δωμάτιο. Δεν απαιτείται καθόλου καλλιτεχνική φλέβα.

διακόσμηση παιδικού δωματίου με αυτοκόλλητα

Οι ταπετσαρίες και οι μπορντούρες δημιουργούν επίσης εκπληκτικά αποτελέσματα στη διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου. Μπορούν να φωτίσουν ένα δωμάτιο ή να εμπλουτίσουν το υπάρχον θέμα διακόσμησης του δωματίου. Στην αγορά θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από παιδικές ταπετσαρίες, ενώ στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές ιδέες.

Ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία για τη διακόσμηση του παιδικού σας δωματίου σας δίνουν τα αυτοκόλλητα τοίχου. Τα αυτοκόλλητα τοίχου, όπως και τα αυτοκόλλητα ντουλάπας είναι προεκτυπωμένα σχέδια σε πλαστικοποίημενο χαρτί. Είναι εύκολα στη χρήση – χρειάζεστε μόνο ένα σφουγγάρι και νερό - προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και είναι ένας εύκολος τρόπος διακόσμησης. Ακόμα και χωρίς ταλέντο, τώρα μπορείτε να διακοσμήσετε λάμπες, κουτιά δώρων, ντουλάπια και, βεβαίως, τοίχους. Τέλος, μπορείτε να διακοσμήσετε την πόρτα με αυτοκόλλητα πόρτας. Και βέβαια μπορούν να αφαιρεθούν με ιδιαίτερη ευκολία.

Εάν το δάπεδο του παιδικού δωματίου είναι σε καλή κατάσταση και το χρώμα του σας ικανοποιεί τότε είστε τυχεροί. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία μοκέτα με παιδικές παραστάσεις. Αν υπάρχει μοκέτα, τότε μπορείτε απλά να βάλετε παιδικά χαλάκια, τα οποία θα προσθέσουν χρώμα και ζωντάνια στο δάπεδο του παιδικού δωματίου. Θυμηθείτε: πιο σημαντικό θέμα από την ομορφιά μιας μοκέτας είναι η καθαριότητά της. Κι από αυτήν την άποψη τα χαλάκια προσφέρονται περισσότερο, ενώ η μοκέτα απαιτεί ατμοκαθαρισμό.