Πως να κάνω ανακαίνιση σπιτιου

anakainisi spitiou apo thn innovo
Η πρώτη κίνηση για να βελτιωθεί η ζωή του ανθρώπου είναι να αλλάξει το σπίτι του ή ακόμα καλύτερα να το μεταμορφώσει με μία ανακαίνιση σπιτιού.
Το σπίτι είναι χώρος θαλπωρής, δημιουργίας, συνευρέσεων, είναι ο χώρος που εξελίσσεται μαζί μας, όσο μεγαλώνουμε … Στο σπίτι στεγάζεται η καθημερινότητα, τα όνειρα, η ευτυχία καθώς και οι προσωπικές στιγμές που συνθέτουν τη ζωή ενός ανθρώπου. Είναι όμως γνωστό ότι με την νέα οικονομική κατάσταση, η αγορά ενός νέου σπιτιού είναι πλέον δύσκολη περίπτωση. Γι‘ αυτό τον λόγο η πλειοψηφία των Ελλήνων καταφεύγει στην διέξοδο της ανακαίνισης.

Πλεονεκτήματα
  • Η ανακαίνιση, κατασκευστικά δεν απέχει από μια καινούρια κατοικία. 
  • Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, η δουλειά που γίνεται είναι πολύ καλύτερη. 
  • Το κόστος της ανακαίνισης ενός είναι σαφώς μικρότερο από το κόστος αγοράς. 
  • Στην διαδικασία της ανακαίνισης είναι δυνατή η παρακολούθηση των εργασιών και των υλικών που χρησιμοποιούνται, ενώ στην περίπτωση της αγοράς, συνήθως υπάρχει αδυναμία αναγνώρισης τους. 
  • Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή της επίπλωσης. 
  • Υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής τους στον ανακαινισμένο χώρο. 
  • Το τελικό αποτέλεσμα,ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στα χαρακτηριστικά των ενοίκων, που δεν χρειάζεται να αποχωριστούν κάτι από το παρελθόν (καθημερινές συνήθειες, γείτονες κ.τ.λ.). Η προσαρμογή είναι άμεση, ενώ αντίθετα στην περίπτωση μιας νέας κατοικίας κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. 

Η ανακαίνιση με τα μάτια της INNOVO
 Η ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο εργονομικός στόχος να συμβαδίζει με το καλαίσθητο αποτέλεσμα. Πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό αποτελούν ο τρόπος ζωής των κατοίκων του, οι προτιμήσεις τους, τα χόμπι τους και η προσωπικότητά τους. Κάθε κατοικία αποτελεί μοναδική μελέτη, προσαρμοσμένη στις ηλικίες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χαρακτήρα. 

 Τα χρώματα, τα σχήματα και τα υλικά μεταμορφώνονται στον χώρο, κάτω από τον κατάλληλο φωτισμό. Η ατμόσφαιρα εκφράζει τους διαμένοντες και μπορεί να αλλάζει όπως ακριβώς αλλάζουν και οι διαθέσεις τους. Η ένταση του φωτός σε συνδυασμό με την ένταση των χρωμάτων μπορούν να φορτίσουν ή να αποφορτίσουν συναισθηματικά τους ανθρώπους. 

 Επιπλέον, πολύ σημαντικές παράμετροι είναι η εργονομία και η λειτουργικότητα. Οι επαρκείς αποθηκευτικοί χώροι, τα σύγχρονα πολυμορφικά έπιπλα, η άνετη κουζίνα και οι μεγάλες ντουλάπες διευκολύνουν την καθημερινότητα και επιτρέπουν τόσο την ξεκούραστη διαμονή, όσο και την άριστη αξιοποίηση όλου του εμβαδού του σπιτιού. 
 Η πρόοδος της τεχνολογίας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εξέλιξης του ανθρώπου. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από ένα ανακαινισμένο σπίτι. Τα ενσωματωμένα ηχοσυστήματα και οι οθόνες, ο έλεγχος του ήχου, του φωτισμού, της ψύξης, της θέρμανσης και των συστημάτων ασφαλείας τίθενται στην υπηρεσία των κατοίκων και των αναγκών τους. Το τηλεχειριστήριο ή μια μικρή οθόνη γίνονται αρωγοί στη προστασία κατά την καθημερινή διαβίωση των κατοίκων. 

 Η ενεργειακή αναβάθμιση βρίσκεται στις προτεραιότητες της εταιρίας μας, καθώς βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων και προάγει την ποιότητα ζωής. Χάρη στην εξοικονόμηση ενέργειας, μειώνονται οι ενεργειακές απαιτήσεις του κτιρίου και παράλληλα ελαττώνονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε την προσαρμογή του κτιρίου στο περιβάλλον και του περιβάλλοντος στο κτίριο. 

Από την θεωρία στην πράξη 
 Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου, ξεκινάει από την καταγραφή των δυσλειτουργιών που υπάρχουν και την κατανόηση των αναγκών που πρέπει να υπηρετεί το ανακαινισμένο σπίτι. Αυτό γίνεται στις αρχικές συναντήσεις, όπου οι υπεύθυνοι της εταιρίας μας καταγράφουν και το στυλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι. 

 Ύστερα από τις σχετικές μελέτες, καθορίζεται ένα πλάνο πάνω στο οποίο θα πορευθεί το έργο και θα προβλέπει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ηλεκτρολογικά, υδραυλικά,. κουφώματα, πατώματα, φωτισμός κ.τ.λ. 

 Μετά από συνεννόηση και αφού γίνουν και οι τελευταίες διορθώσεις, το έργο περνάει στα χέρια των τεχνικών μας που αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση του με ακρίβεια. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην απόλυτη τήρηση του σχεδιασμού και συνέπεια στον χρόνο παράδοσης. 
 Δημιουργούμε «φιλόξενες» κατοικίες, που εμπνέουν, βοηθώντας στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Είναι πλέον γεγονός πως ο προσωπικός χώρος ειδικότερα και η κατοικία γενικότερα, αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και επηρεάζουν την ψυχολογία του διαμένοντα. 

 H Innovo Constructions συνδυάζει όλους τους παράγοντες κατά την ανακαίνιση της κατοικίας, πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό ποιοτικό και αισθητικό αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.